Petycja ws. świeckości Rzeczypospolitej Polskiej
Skontaktuj się z autorem petycji
Bezczelność i arogancja,wtrącanie się do polityki hierarchów K.K. Nienawiść do wszystkich myślących inaczej .Zachłanność kleru.Ogromne zło jakie K.K.wyrządza dzieląc Polaków.To wszystko skłania mnie do sprzeciwu.Władza powinna wiedzieć że nasz Kraj to nie tylko fanatycy religijni.Chcę żyć w normalnym kraju.
Polska ma być krajem świeckim,zgodnie z podpisanym konkordatem.Czas przestać płacić haracz na nierobów,religia powinna być wycofana ze szkoły i uczona w salkach przy kościelnych.Odebrać kościołowi dobra nie słusznie i bezprawnie zagarnięte .
Ponieważ chciałbym, żeby religia, modlitwa nie miały nic wspólnego z polityką. Żeby priorytetem w szkole była tabliczka mnożenia i alfabet, a nie religia. Bardzo proszę, religia do kościoła. Nadmieniam, że jestem katolikiem, jeszcze...
Re:
Nie zauwazylam, zeby Polska byla panstwem swieckim ??? PIS wie doskonale , z kim trzymac sztame .....slow mi brak ,a poczucie bezsilnosci i beznadziejnosci w moim przypadku nasila sie coraz bardziej i bardziej ..... Ludzie , co zrobic w tej sytuacji ???
Bo po podpisaniu Konkordatu nastąpiło zbyt duże rozpasanie kleru.ciągną kasę od skarbu i wciąż są"biedni" robią co chcą a są "prześladowani"
| This discussion has been closed. |