AKT WOLI NARODU
Kontra Systemowi |
/ #25 Re: volonté générale2012-12-02 08:03#1: Krzysztof Puzyna - volonté générale Nie bardzo rozumiem wyslanie "Aktu Woli narodu" do Prokuratury Generalnej celem zaopiniowania pod katem prawnym. O ile mi wiadomo, to Konstytucja RP przewidziala cos takiego jak "wola narodu", ktorej podporzadkowane POWINNY byc dzialania rzadu i jego organow, a ze w rzeczywistosci rzad robi co chce, to jeszcze nie znaczy, ze jestesmy pozbawieni praw konstytucyjnych. Rzad przeciwstawiajacy sie woli narodu popelnia wykroczenie konstytucyjne i moja propozycja to dowiedziec sie w Prokuratorze Generalnej jakim prawem robia cos, na co nie zgadza sie narod, ktorego nie pyta sie o zdanie i nie zwraca uwagi na protesty? Zastartowal Pan akcje, pod ktora widnieje tez moj podpis, ale z zaznaczeniem, ze sama idea mi sie podoba, jednak nie znany mi jest projekt jej wprowadzania. Sam "Akt Woli Narodu" nie wystarcza, jesli nie ma sie konkretnych planow i nie dzieli sie nimi z tymi, ktorzy sie pod tym podpisuja. Potajemnych dzialan (ja przynajmniej) mam dosc ze strony rzadu, dlatego mam tez zainteresowania brania udzialu w nastepnych tajemniczych dzialaniach. Jesli Pan wysyla gdziekolwiek cos z podpisami innymi niz swoj, to bardzo prosze o dokladne przedstawienie wizji organizatora akcji, co sobie po niej obiecuje. Inaczej NIE ZGADZAM SIE na wysylanie jakichkolwiek "Aktow Woli" czy innych protestow, gdzie widnieje moj podpis. Oczekuje tez od Pana, ze Pan przedstawi sie blizej nam wszystkim, ktorzy w Panskich akcjach sie podpisywali. Kim Pan jest, co Pan soba reprezentuje i jaki ma Pan program. PROSZE O ODPOWIEDZ |
|
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Społeczny apel o jawność działań Policji w sprawie Beaty Klimek
STOP zwrotowi 136 psów do hodowli, gdzie były przetrzymywane w nieludzkich warunkach!
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
#RatujmyFyrtel
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
#BezDyplomuNieDotykaj – STOP nielegalnym zabiegom medycznym!
374 Utworzone: 2025-05-23
"Chrońmy zdrowie psychiczne dzieci w Oświęcimiu!"
252 Utworzone: 2025-06-14
PETYCJA O STWORZENIE JEDNOLITYCH STANDARDÓW OPIEKI NEONATOLOGICZNEJ W POLSCE
2712 Utworzone: 2025-05-30
Przywróćmy estakadzie kolejowej w Gorzowie Wielkopolskim jej dawny blask!
93 Utworzone: 2025-06-13
Petycja w sprawie dostępności infrastruktury wodnej dla żeglarzy i wodniaków w województwie pomorskim
278 Utworzone: 2025-06-12
Sprzeciw wobec zniesienia bonifikaty przy wykupie mieszkań komunalnych w Szczecinie
44 Utworzone: 2025-06-14
Kolej na Żuławy - petycja w sprawie budowy linii kolejowej Gdańsk - Wiślinka - Nw. Dwór Gdański - Elbląg
1535 Utworzone: 2025-05-23
Petycja w sprawie ochrony unikalnego charakteru Wyspy Sobieszewskiej
4570 Utworzone: 2025-05-14
Apel do Pani Prezydent Aleksandry Kosiorek o uniemożliwienie zabudowy zielonych i leśnych terenów przy ulicach Bosmańskiej i Śmidowicza oraz wprowadzenie konkretnych zmian do MPZP dzielnicy Oksywie.
2927 Utworzone: 2025-04-16
w sprawie upamiętnienia Ewy Kowalskiej w przestrzeni miejskiej Gdańska
25 Utworzone: 2025-06-14
STOP zwrotowi 136 psów do hodowli, gdzie były przetrzymywane w nieludzkich warunkach!
24032 Utworzone: 2025-05-30
Petycja w sprawie utworzenia przedszkola „Wesoła Ciuchcia nr 3” przy ul. Czyżyńskiej 21 w Krakowie
61 Utworzone: 2025-06-12
Sprzeciw dla budowy zakładu do mechaniczno–cieplnego przetwarzania odpadów wraz z infrastrukturą towarzyszącą
67 Utworzone: 2025-06-12
PETYCJA w sprawie powstania ścieżki pieszo-rowerowej na ul. Narodowej w miejscowościach Brzezie i Ujazd.
61 Utworzone: 2025-06-12
Obrona Szpitala w Pyskowicach
394 Utworzone: 2025-06-09
1,5 metra ratuje życie - apel o zmianę w PoRD
1683 Utworzone: 2025-05-27
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
6629 Utworzone: 2024-09-23
Prośba o pomoc w walce z przemocą instytucjonalną wobec mnie i mojego synka
12 Utworzone: 2025-06-14
Sprzeciw wobec zmianie miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla terenów położonych przy ulicy Akacjowej ozn. w MPZP jako 1US (ozn. w załączniku graficznym nr 3 do Uchwały nr XLVIII/498/20
26 Utworzone: 2025-06-13
List otwarty w sprawie strategicznego podejścia do edukacji w Gminie Michałowice
284 Utworzone: 2025-06-10