AKT WOLI NARODU
Kontra Systemowi |
/ #25 Re: volonté générale2012-12-02 08:03#1: Krzysztof Puzyna - volonté générale Nie bardzo rozumiem wyslanie "Aktu Woli narodu" do Prokuratury Generalnej celem zaopiniowania pod katem prawnym. O ile mi wiadomo, to Konstytucja RP przewidziala cos takiego jak "wola narodu", ktorej podporzadkowane POWINNY byc dzialania rzadu i jego organow, a ze w rzeczywistosci rzad robi co chce, to jeszcze nie znaczy, ze jestesmy pozbawieni praw konstytucyjnych. Rzad przeciwstawiajacy sie woli narodu popelnia wykroczenie konstytucyjne i moja propozycja to dowiedziec sie w Prokuratorze Generalnej jakim prawem robia cos, na co nie zgadza sie narod, ktorego nie pyta sie o zdanie i nie zwraca uwagi na protesty? Zastartowal Pan akcje, pod ktora widnieje tez moj podpis, ale z zaznaczeniem, ze sama idea mi sie podoba, jednak nie znany mi jest projekt jej wprowadzania. Sam "Akt Woli Narodu" nie wystarcza, jesli nie ma sie konkretnych planow i nie dzieli sie nimi z tymi, ktorzy sie pod tym podpisuja. Potajemnych dzialan (ja przynajmniej) mam dosc ze strony rzadu, dlatego mam tez zainteresowania brania udzialu w nastepnych tajemniczych dzialaniach. Jesli Pan wysyla gdziekolwiek cos z podpisami innymi niz swoj, to bardzo prosze o dokladne przedstawienie wizji organizatora akcji, co sobie po niej obiecuje. Inaczej NIE ZGADZAM SIE na wysylanie jakichkolwiek "Aktow Woli" czy innych protestow, gdzie widnieje moj podpis. Oczekuje tez od Pana, ze Pan przedstawi sie blizej nam wszystkim, ktorzy w Panskich akcjach sie podpisywali. Kim Pan jest, co Pan soba reprezentuje i jaki ma Pan program. PROSZE O ODPOWIEDZ |
|
Apel do Prokuratora Generalnego Adama Bodnara
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
WSTRZYMAĆ ZAPRZYSIĘŻENIE!
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Społeczny apel o jawność działań Policji w sprawie Beaty Klimek
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
APTEKA DLA PACJENTA, A NIE TYLKO DLA APTEKARZA. APEL O POTRZEBNĄ DEREGULACJĘ PRAWA
21424 Utworzone: 2025-05-26
Apel o uczciwość przy ustalaniu poziomu potrzeby wsparcia
455 Utworzone: 2025-06-17
Apel do Prokuratora Generalnego Adama Bodnara
14143 Utworzone: 2025-06-23
PETYCJA W SPRAWIE PRZYWRÓCENIA STAŁEJ KONTROLI NA GRANICY POLSKO-NIEMIECKIEJ
753 Utworzone: 2025-07-01
Bezpieczeństwo przy drogach wojewódzkich na terenie powiatu łańcuckiego
71 Utworzone: 2025-06-16
Murem za naturą: apel w obronie medycyny naturalnej
12114 Utworzone: 2025-01-30
Uczciwe wybory wymagają zaufania – apel do Premiera RP
25 Utworzone: 2025-07-05
Utworzenie pokoi ciszy w szkołach powiatu kościerskiego
47 Utworzone: 2025-07-04
STOP dla lokalizacji kamieniołomu Jurczyce w Krainie Wygasłych Wulkanów
3666 Utworzone: 2025-03-18
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
1468 Utworzone: 2024-12-08
STOP przetargowi na obiekcie "Jagiellonka"!!!
820 Utworzone: 2025-06-24
PETYCJA O STWORZENIE JEDNOLITYCH STANDARDÓW OPIEKI NEONATOLOGICZNEJ W POLSCE
4644 Utworzone: 2025-05-30
PETYCJA DO MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI. DOŚĆ BIERNOŚCI WOBEC PRZEMOCY, NĘKANIA, STALKINGU I SLAPP. CZAS NA REALNE DZIAŁANIA!
14 Utworzone: 2025-07-05
Zagórze (gmina Białogard): Apel o ochronę siedliska zagrożonego budową ścieżki rowerowej
89 Utworzone: 2025-07-02
Petycja w sprawie odwołania Marszałka Województwa Lubuskiego
1219 Utworzone: 2025-06-29
Sprzeciw wobec utworzenia Centrum Integracji Cudzoziemców w Szczecinie oraz przymusowej relokacji nielegalnych migrantów w naszym mieście!
703 Utworzone: 2025-05-14
Protest w sprawie usunięcia z MPZP planowanych dróg 1KDL i 1KDZ łączących drogę krajową nr 78 z ulicą Władysława Łokietka / Suchogórską w Bytomiu Stolarzowice
366 Utworzone: 2025-06-30
Petycja do Rady Miasta Poznania i Prezydenta Miasta Poznania w sprawie utworzenia parku na południe od ulicy Hetmańskiej, w kwartale ulic Hetmańska, Dmowskiego, Krauthofera i Górecka
305 Utworzone: 2025-06-30
Petycja o budowę rond zamiast sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniach Obwodnicy Witomińskiej z ul. Kielecką i ul. Chwarznieńską w Gdyni.
143 Utworzone: 2025-06-19
Kolej na Żuławy - petycja w sprawie budowy linii kolejowej Gdańsk - Wiślinka - Nw. Dwór Gdański - Elbląg
2175 Utworzone: 2025-05-23