Kontynuacja nauki zdalnej w styczniu w roku akademickim 2021/2022 w Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Białymstoku

Ze względu na zagrożenie związane z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2,
my, niżej podpisani studenci I-go roku kierunku Finanse i Rachunkowość w trybie niestacjonarnym, zwracamy się do władz Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania w Białymstoku z prośbą o kontynuację nauczania zdalnego w styczniu w pierwszym semestrze roku akademickiego 2021/2022

Nasza prośba podyktowana jest zwiększonym zagrożeniem epidemiologicznym w związku z postępowaniem rozprzestrzeniania się wirusa SARS-CoV-2 oraz jego mutacji. Ponadto chcemy zaznaczyć, iż wiele osób z naszej grupy jest przeziębionych. Mamy też informacje o przypadkach studentów, którzy zostali skierowani na wykonanie testu w kierunku Covid-19. Jak wiadomo w przypadku pozytywnego wyniku nie będą oni mogli uczestniczyć w formie stacjonarnej.

Zdalna forma prowadzenia zajęć spełnia swoją rolę i merytorycznie nie ustępuje zajęciom prowadzonym stacjonarnie, natomiast znacząco ogranicza ryzyko zarażenia wirusem.
Jak wiemy, epidemia nie osłabła, a wręcz przeciwnie. Powrót w tej sytuacji na uczelnię wydaje się być nierozsądny. Pracowaliśmy wytrwale przez okres edukacji zdalnej w trosce o bezpieczeństwo nasze i wykładowców i dalej w tym trwając chcielibyśmy prosić o możliwość edukacji w styczniu w powyższy sposób.

Marta Sawicka, Agata Trepanowska, studentki I-go roku na kierunku Finanse i Rachunkowość w WSFiZ Białystok    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Marta Sawicka, Agata Trepanowska, studentki I-go roku na kierunku Finanse i Rachunkowość w WSFiZ Białystok do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.