LAUR KNUROWA 2020 dla GRZEGORZA SOBIERAJSKIEGO, JACKA WASZAKA, SŁAWOMIRA TOKARZA.

Petycja adresowana do członków Rady Miasta Knurów W KADENCJI 2018-2023.

Szanowni Radni Miasta Knurów!

W imieniu mieszkańców miasta Knurów prosimy o przyznanie nagrody Laur Knurowa 2020 w kategorii osoba fizyczna/organizacje, dla:

1. GRZEGORZ SOBIERAJSKI i FIGHT CLUB KNURÓW -za skuteczne i innowacyjne techniki przeciwdziałania agresji wśród młodzieży. Promocję Kickboxingu wśród mieszkańców Knurowa, publiczną motywacje Knurowian do walki z przeciwnościami losu, a także za zdolności organizacyjne i sukces OPP Fight Club Knurów o czym świadczą sukcesy wychowanków Fight CLUB Knurów

2. SŁAWOMIR TOKARZ i SPARTAN TEAM KNURÓW- za innowacyjne działania i wzorowe zarządzanie siecią klas mundurowych w Knurowie i województwie śląskim. Promocje Wojska Polskiego jako miejsca pracy, a także sukcesy pedagogiczne w działalnosci z młodzieżą i znaczny wpływ na rozwój oferty edukacyjnej Knurowa, zgodnej z potrzebami rynku prac.

Ponadto proponowany laureat od lat łączy skutecznie działanośc społeczną z życiem zawodowym, w tym zarządzaniem SIŁOWNIĄ SPARTAN TEAM biznesem zbudowanym zgodnie z koncepcją CSR (SPOŁECZNA ODPOWIEDZIALNOŚĆ BIZNESU), która ma na celu m.in. rozwój przedsiębiorczości promującej zdrowy styl życia celem podniesienia jakości życia spłeczności lokalnych.

3. JACEK WASZAK i JOANNA RAMOS - Knurowski "Religa" i nasza "Florence Nightingale".

Asystent i koordynator SZTUCZNEGO SERCA wraz z KNUROWSKĄ INSTRUMENTARIUSZKĄ Joanną Ramos stanowili trzon zespołu prekursorskiej UDANEJ operacji PRZESZCZEPU SZTUCZNEGO SERCA w Śląskim Centrum Chorób Serca w Zabrzu. Promował projekt w mediach ogólnopolskich. Przeszczep to międzynarodowy sukces. Efekt wieloletniego programu, który zainicjował Zbigniew Religa-twórca światowej sławy zabrzańskiej kardiochirurgii, kierował operacją pierwszego udanego przeszczepu serca w Polsce. Zainspirował swoją działanością młodych Knurowian, którzy kontynuuja jego dzieło.

KATEGORIA ORGANIZACJE

1. ZESPÓŁ TANECZNY MY DANCE działający przy Ośrodku Matka Boża Uzdrowienia Chorych, za prekursorskie w gminie Knurów techniki aktywizacji MIESZKAŃCÓW "bez barier"

2. APN KNURÓW za prekursorską działalność na rzecz popularyzacji sportu i piłki nożnej wsród dzieci i młodzieży.

3. ZHP KNURÓW-za odtworzenie dobrych tradycji wychowania patriotycznego, integracje i edukacje na rzecz zdobywania praktycznych umiejętności przez dzieci i młodzież. Otwartość na współpracę i promocję knurowskiej młodziezy w skali ogólnopolskiej.

4. KREATYWNA WARSZTATOWNIA-za prekursorskie działania na rzecz kreatywnych i twórczych form spędzania wolnego czasu dla wszystkich pokoleń mieszkańców Knurowa

5. KNUROWSKIE DNI INTEGRACJI-za cykl innowacyjnych imprez integracyjnych.

6. MOSIR KNURÓW-za całokształt działalności i kreatywne formy aktywizacji mieszkańców Knurowa.

Wszystkie wyżej wymienione osoby fizyczne i podmioty spełniają formalne kryteria zgodnie z regulaminem nagrody "Laur Knurowa".

Źródło: https://knurow.bip.info.pl/dokument.php?iddok=16111&idmp=547&r=o

Zapraszamy do podpisywania petycji i wsparcia SuperObywateli Knurowa.

Nieformalna inicjatywa społeczna

Era z Śląskiego Pasażera

www.facebook.com/erapasazera

www.facebook.com/erapasazera    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam www.facebook.com/erapasazera do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.