Likwidacja konsulatu Rosji w Poznaniu

Od wielu już lat w Poznaniu przy ul. Bukowskiej funkcjonuje Konsulat Federacji Rosyjskiej. Wielkopolska społeczność wielokrotnie już, poprzez różnego rodzaju happeningi czy protesty, wyrażała swoje niezadowolenie z faktu obecności tej placówki na terenie Poznania. Konsulat ten bowiem, to pozostałość po słusznie minionej, poprzedniej epoce. Wraz z nią placówka ta powinna zniknąć z mapy Poznania.

 Nie jest żadną tajemnicą, że w placówkach dyplomatycznych swoje siedziby mają nie tylko dyplomaci, ale nazwijmy ich wprost, zwykli szpiedzy !!!. Poznań wraz ze swoją infrastrukturą wojskową jest cały czas monitorowany przez takich jegomościów. W obliczu nowej wojny, w której to Rosja jest agresorem, tym bardziej powinniśmy dążyć do usunięcia tych ludzi z naszego kraju.

 Dlatego apelujemy do rządzących Polską o jak najszybsze zamknięcie tej placówki !!!

 Jednocześnie w miejsce usuniętego konsulaty, apelujemy o powołanie konsulatu Ukrainy. Byłby on w obecnej sytuacji o wiele bardziej potrzebny niż konsulat zbrodniczego kraju jakim jest Rosja !!!

Podpisując, upoważniam Bartek do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.