Ratujmy Szyb Krystyna - List otwarty do wladz

Szanowni Panstwo,

uprzejmie prosimy Wladze Miasta Bytomia i Wojewodztwa Slaskiego o podjecie krokow  i dzialan majacych na celu zabezpieczenie, rozsadne zagospodarowanie  oraz przeprowadzenie rewitalizacji objektu i przyleglego do niej terenu szybu maszyny wyciagowej nieczynnej juz dzisiaj KWK Szombierki w Bytomiu. Szyb Krystyna byl, jest i pozostanie symbolem miasta Bytomia i przede wszystkim naszych rodzinnych Szombierek! Jego dzisiejszy stan techniczny i szeroko rozumiany wyglad zewnetrzny budzi przygnebiajace wrazenie. Obiekt ten chyli sie z roku na rok ku ruinie. Na taki stan rzeczy nie wyrazamy zgody!

Z powazaniem

Grupa My z Szombierek oraz wszyscy milosnicy Szybu Krystyna w Bytomiu

Robert Sowa Eupener Str. 56 50933 Köln/D    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Robert Sowa Eupener Str. 56 50933 Köln/D do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.