Lista poparcia dla Prezydenta Miasta Tarnowa Pana Romana Ciepieli w sprawie przebudowy Stadionu Miejskiego w Tarnowie-Mościcach

Prezydent Miasta Tarnowa Pan Roman Ciepiela wystąpił z inicjatywą przebudowy Stadionu Miejskiego, która przez kibiców i mieszkańców Tarnowa i okolic jest wyczekiwana od wielu lat.

Inwestycja zakłada powstanie stadionu o pojemności 9 000 miejsc siedzących i 2 000 miejsc stojących. Powstanie nowa trybuna główna z częściowym zadaszeniem stadionu. Koszt modernizacji to 120 milionów złotych, o które Pan Prezydent zamierza ubiegać się w ramach ogłoszonego przez Rząd Rzeczypospolitej Polskiej programu inwestycji samorządowych.

Projekt stadionu jest gotowy, a pozwolenie na budowę ma zostać wydane do końca września 2020.

W tym samym czasie, a więc do końca września 2020 roku wniosek o dotację zostanie złożony.

Kibice żużla i piłki nożnej w Tarnowie zasługują na możliwość kibicowania swoim drużynom w najlepszych warunkach, wraz z całymi rodzinami, których na meczach rozgrywanych na obecnym Stadionie Miejskim nigdy nie brakowało. Tarnów zasługuje na prawdziwą wizytówkę miasta, na której rozgrywane będą mecze najpopularniejszych dyscyplin sportowych: żużla i piłki nożnej. Drużyny zasługują na rywalizację w najwyższych klasach rozgrywkowych o medale i tytuły dla kibiców i miasta.

Chcemy dać Panu Prezydentowi jasny sygnał, że ma pełne wsparcie środowiska żużlowego, piłkarskiego, wszystkich kibiców, mieszkańców Tarnowa i okolic. Niech niniejsza lista poparcia stanowi dla Pana Prezydenta ważne narzędzie w skutecznym staraniu się o środki na przebudowę „Jaskółczego Gniazda”.

Walczmy wspólnie!

Składając podpis, uprawniam Unia Tarnów do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.