Nie zgadzam się z Decyzją Wójta Gminy Małkinia Górna z dnia 2 czerwca 2020 r o Warunkach zabudowy budynku mieszkalnego wielorodzinnego (komunalnego) w zaproponowanej przez Wójta lokalizacji.

Wójt Gminy Małkinia w dniu 17 marca 2020 r. przesyła Zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego do zainteresowanych stron, których działki leżą w sąsiedztwie działki gminnej, na której ma powstać budynek komunalny. Ponieważ inwestycja ta spowoduje likwidację drogi dojazdowej do mojej posesji, na którą posiadam służebność przejazdu i przechodu zapisaną w Akcie notarialnym i Księdze Wieczystej negatywnie odnoszę się do tej inwestycji. W wyniku nieustalonych okoliczności w dniu 7 maja Wójt wydaje kolejną decyzję, tym razem o umorzeniu ww. postępowania. Na przestrzeni kilku miesięcy Wójt wysyła do stron kolejne zawiadomienia, do których nadal odnoszę się negatywnie powołując się na prawa nabyte i obowiązujące akty prawne w konsekwencji. Pomimo wysłanego 27 maja 2020 r. do Gminy mojego kolejnego negatywnego stanowiska, w którym wskazałem działkę, na której bezkonfliktowo można usytuować tą inwestycję, w dniu 2 czerwca Wójt wydaje nową decyzję tym razem o warunkach zabudowy ignorując i nie udzielając odpowiedzi na moje pismo z 27 maja br. W sprawie tej na moją prośbę interweniuje w Urzędzie Gminy Radny Pan Leszek Dębek. Niestety Wójt dalej upiera się przy swoim. Czy jeden uparty urzędnik ma prawo utrudniać komuś życie, tym bardziej osobie z orzeczoną niepełnosprawnością?

Bogusław Markowski    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Bogusław Markowski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.