Nie dajmy zburzyć pięknego zabytkowego dworca w Murckach!

Pragniemy zebrać jak najwięcej podpisów pod petycją aby zachować piękny wartościowy zabytek jakim jest budynek dworca w Katowicach-Murckach. Legendarny i malowniczy dworzec został doceniony przez wybitnego reżysera Lecha Majewskiego i uwieczniony w filmie "Angelus". Skoro udało się po latach znaleźć inwestora dla starego dworca w centrum Katowic, to wierzymy, że znajdzie się ktoś kto doceni tę śląską perłę i zaaranżuje ją dla potrzeb edukacji lub kultury.

Wierzymy, że podpisując petycję zwrócimy uwagę władz miasta na to, jak ważnym obiektem dla Katowic i ich historii jest dworzec murckowski.

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.