Petycja do Zarządu Powiatu Oleśnickiego w sprawie wyciągnięcia konsekwencji służbowych w obliczu kryzysu wizerunkowego Powiatowego Zespołu Szpitali

W obliczu kryzysu wizerunkowego Powiatowego Zespołu Szpitali w Oleśnicy spowodowanego przez karygodne wpisy w mediach społecznościowych oraz niestosowną reakcję na słowa krytyki i publiczne oburzenie Pani Wicedyrektor Gizeli Jagielskiej i p.o Dyrektora Powiatowego Zespołu Szpitali Pana Przemysława Magiery, wnosimy o wyciągnięcie konsekwencji służbowych z uwagi na psucie reputacji Zespołu Szpitali oraz podanie ich treści do publicznej wiadomości. Wspomniane wpisy są szeroko komentowane w mediach lokalnych, ogólnopolskich i mają wpływ na negatywny odbiór społeczny szpitala, jak i samego oddziału Ginekologii, Położnictwa i Neonatologii. Jednocześnie przypominamy, że funkcjonowanie Zespołu Szpitali jest możliwe dzięki środkom podatników, którzy mają prawo oczekiwać od osób decyzyjnych dbałości o jego wizerunek.

Podpisując, upoważniam Michał Karaś do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.