PETYCJA Mieszkańców powiatu Olkuskiego ws połączeń komunikacyjnych Olkusz Wolbrom

Do Burmistrz Miasta i Gminy Wolbrom Adam Zielnik

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom wielu mieszkańców powiatu olkuskiego zgłaszamy w ich imieniu potrzebę zwiększenia kursów komunikacyjnych pomiędzy Olkuszem a Wolbromiem. Wielu mieszkańców ziemi olkuskiej pracuje w Wolbromiu i ma utrudniony dojazd szczególnie w godzinach wieczornych. Również młodzież uczęszczająca do szkół w Olkuszu w godzinach popołudniowych/wieczornych ma często problem. Nie jeden raz czekali na przystankach. Powrót po 22 na trasie Wolbrom Olkusz graniczy z cudem. Kursuje autobus pracowniczy, który nie zawsze może zabrać, gdyż jest wynajęty przez jedną firmę. A reszta osób wracających z pracy lub po prostu z Wolbromia?? Mając na uwadze powyższe, my niżej podpisani, zwracamy się do Pana Burmistrza z petycją, wnosząc o podjęcie działań, których celem będzie zwiększenie liczby kursów komunikacyjnych pomiędzy Wolbromiem a Olkuszem.

Radna Rady Miejskiej w Bukownie         Młodzież z Przedwiośnie Małopolska

Magdalena Kubańska

Nowa Lewica SLD                                           481.jpg

Magdalena Kubańska    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Magdalena Kubańska do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.