Petycja Mieszkańców Radwanic do Generalnej Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad w sprawie bezpieczeństwa na drodze krajowej nr 94.

Petycja Mieszkańców Radwanic do Generalnej Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad

1. My Mieszkańcy Radwanic, zgłaszamy duże zaniepokojenie przesunięciem prac nad poprawą bezpieczeństwa na drodze 94, przebiegającej przez miejscowość Radwanice. Dotyczy programu „Poprawa bezpieczeństwa ruchu drogowego w woj. dolnośląskim na DK 94 na odcinku Oława – Radwanice w ramach Programu Budowy Dróg Krajowych – Programu Likwidacji Miejsc Niebezpiecznych”. Z uwagi na liczne wypadki samochodowe i potrącenia pieszych, wnioskujemy aby przyspieszono prace nad poprawą bezpieczeństwa poprzez: - doświetlenie przejść dla pieszych w miejscowości Radwanice - budowę zatoczki autobusowej przy ulicy Skrajnej w Radwanicach - budowy ciągu pieszo – rowerowego na odcinku od Radwanic do Siechnic - ustawienie radaru kontrolującego prędkość na wjeździe i wyjeździe z miejscowości Radwanice przy drodze 94, przebiegającej przez Radwanice.

Jakub Kłosiński    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Jakub Kłosiński do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.