Petycja mieszkańców wyrażająca sprzeciw społeczny przeciw planowanej inwestycji przy ulicy Pątnowskiej w Legnicy

PETYCJA MIESZKAŃCÓW Pątnowa Legnickiego i okolic

W związku z planowaną inwestycją, która spowoduje znaczne zagrożenie dla mieszkańców wsi Pątnów Legnicki i okolic, wyrażamy sprzeciw na „Budowę hali produkcyjnej wraz z infrastrukturą towarzyszącą, planowaną do realizacji w Legnicy przy ul. Pątnowskiej”.

Działając na podstawie art 63 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 roku - My, niżej podpisani mieszkańcy domagamy się całkowitego wstrzymania planowanego przedsięwzięcia i jednocześnie wnosimy o wydanie decyzji odmownej określającej warunki zabudowy dla planowanej inwestycji.  Mając na uwadze zasadę współżycia społecznego jako mieszkańcy Pątnowa Legnickiego i okolic wnosimy o umożliwienie nam zabrania głosu w przedmiotowej sprawie.

Planowana inwestycja będzie miała negatywny wpływ na warunki zamieszkiwania i będzie stwarzała  zagrożenia dla życia i zdrowia mieszkańców, w tym między innymi:

•       składowisko opon pomimo że będzie zabezpieczone (zagrożenie pożarowe, skażenie środowiska, które już zaistniało w 2018),
  •      składowisko sadzy (zagrożenie pożarowe, skażenie środowiska, pył w okolicy, czarne pola, dachy ogrody),
  •        składowiska olejów, magazynowanie gazu (groźba wybuchu, zagrożenie życia i zdrowia),
  •        hałas z przejeżdżających samochodów ciężarowych, z pracy zakładu, ·       zniszczone drogi, zakurzone okolice

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Pątnów Legnicki, z siedzibą WOK Pątnów Legnicki    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Wsi Pątnów Legnicki, z siedzibą WOK Pątnów Legnicki do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.