Petycja o odłączenie Andrzejowa od Łodzi i włączenie do gminy Andrespol.

My mieszkańcy Andrzejowa(Andrzejówa, Sąsieczna, Przylesia, Bolesławowa, Feliksina, Nerów, Huty Szklanej oraz Zalesia- Las) jesteśmy blisko kulturowo i historycznie związani z gminą Andrespol. Dołączając do m. Łodzi popełniliśmy ogromny błąd, który kosztował nas zapomnieniem przez rządzących. W gminie Andrespol znajduje się dużo sklepów i zieleni czego brakuje w Łodzi. Będąc w składzie gminy Andrespol, Andrzejów zyskałby niezależny budżet i możliwość wpływu na rozwój. W chwili obecnej ten wpływ jest ograniczony przez UMŁ. Andrespol to gmina, która prężnie się rozwija jest swoistym "miastem". Ma własną komunikację gminną, dworce kolejowe oraz poradnie przy której znajduje się galeria handlowa.

Wiktor Aleksander Kocoń(RS)    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Wiktor Aleksander Kocoń(RS) do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.