PETYCJA PRZECIW LIKWIDACJI PIKNIKU HISTORYCZNEGO NA BIAŁOŁĘCE

Warszawa, dnia 02.06.2016 r.

Do Zarządu Dzielnicy Białołęka m.st. Warszawy:

BURMISTRZ DZIELNICY BIAŁOŁĘKA M.ST. WARSZAWY Ilona Soja - Kozłowska (Platforma Obywatelska)

ZASTĘPCA BURMISTRZA DZIELNICY BIAŁOŁĘKA M.ST. WARSZAWY Marcin Adamkiewicz (Inicjatywa Mieszkańców Białołęki)

ZASTĘPCA BURMISTRZA DZIELNICY BIAŁOŁĘKA M.ST. WARSZAWY Jacek Poddębniak (Gospodarność)

PETYCJA  PRZECIW LIKWIDACJI PIKNIKU HISTORYCZNEGO NA BIAŁOŁĘCE

Wyrażamy głęboki smutek z powodu likwidacji naszego Białołęckiego Pikniku Historycznego w roku 2016 przez Zarząd Dzielnicy (zał. 1). Największej imprezy plenerowej w naszej Dzielnicy, corocznie skupiającej tysiące mieszkańców na niezapomnianej lekcji historii w Porcie Żerańskim, gdzie razem młodzież i osoby dorosłe, mogły uczestniczyć w inscenizacjach historycznych, seminariach naukowych, czy przejażdżkach sprzętem wojskowym.

Minione edycje Pikniku Historycznego trwale wpisały się w harmonogram życia kulturalnego naszej Białołęki. Co potwierdza: stale rosnąca frekwencja spotkania, liczne doniesienia medialne, transmisje na żywo z miejsca spotkania prowadzone przez telewizję - promujące Białołękę i kreatywność naszych mieszkańców.

Zaniepokojeni jesteśmy faktem, że Ratusz rozdysponowuje potężne kwoty na liczne pomniejsze spotkania, nie znajdując jednocześnie środków na nasz Piknik Historyczny (zał. 2). Liczymy, że wola mieszkańców zostanie uszanowana przez Ratusz, a piknik przywrócony.

Radny Marcin Korowaj    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Radny Marcin Korowaj do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.