Petycja w sprawie poprawy jakości powietrza w Ustroniu

Burmistrz Miasta Ustroń

Rada Miasta Ustroń

Petycja w sprawie poprawy jakości powietrza w Ustroniu

My, niżej podpisani, mieszkańcy Ustronia, osoby fizyczne, przedstawiciele lokalnych organizacji pozarządowych oraz przedsiębiorcy, działając społecznie i w interesie publicznym, zwracamy uwagę na konieczność kontunuacji dotychczasowych dobrych działań oraz podjęcie nowych działań w celu poprawy jakości powietrza w naszym mieście. Wnosimy o:

1. Zaoferowanie mieszkańcom bezpłatnych porad ekodoradcy w zakresie technik termomodernizacji budynków i dostępnego dofinansowania.

2. Stworzenie punktu konsultacyjnego programu “Czyste Powietrze”.

3. Dołączenie do rządowego programu Stop Smog wspierającego termomodernizację domów osób o niskich dochodach.

4. Usprawnienie działania Straży Miejskiej w zakresie kontroli palenisk i informowania o uchwale antysmogowej.

5. Zlecenia badań określających skalę zanieczyszczenia powietrza przez ruch samochodowy.

Podpisując petycję, ninieszym wyrażam zgodę na złożenie w moim interesie petycji w formie pisemnej albo zapomocą środków komunikacji elektronicznej przez Ustroński Alarm Smogowy, reprezentowany przez Piotra Poznańskiego, zamieszkałego w Ustroniu.

Podpisując, upoważniam Piotr Poznański do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.