Petycja w sprawie ratowania lip zagrożonych podczas remontu Alei Lipowych w Pionkach

Zwracam się z prośbą o poparcie do mieszkańców Alei Lipowych oraz wszystkich Pionkowian wrażliwych na ochronę zieleni w naszym mieście. W obliczu zbliżającego się remontu ulicy Aleje Lipowe pojawiło się zagrożenie wycięciem najpiękniejszej części szpaleru lip rosnących wzdłuż ulicy. Oczywiście remont nawierzchni jest bardzo potrzebny, ale z pewnością nie powinien odbyć się kosztem utraty charakteru najpiękniejszej alei w naszym mieście. Poza tym, w sytuacji coraz większego zanieczyszczenia powietrza oraz zmian klimatycznych powodujących dotkliwe susze, wycinanie kolejnych drzew w naszym otoczeniu wydaje się mało rozsądnym krokiem. Apeluję więc do wszystkich współmieszkańców: chrońmy nasze największe dobro, jakim jest środowisko naturalne. Nie dajmy zabetonować naszego miasta!

Podpisując, upoważniam Małgorzata do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.