Petycja w sprawie utrzymania działalności Ośrodka Rehabilitacji w Kochcicach

My niżej podpisani sygnatariusze tej petycji zwracamy się do Marszałka Województwa Śląskiego pana Jakuba Chełstowskiego z prośbą o utrzymanie funkcjonowania Ośrodka Rehabilitacji w Kochcicach w dotychczasowym miejscu i strukturach oraz zapewnienie finansowania remontów budynku niezbędnych do dalszej działalności leczniczej.

W  perspektywicznych  planach  apelujemy  o  zagwarantowanie  środków  finansowych na unowocześnienie wyposażenia oraz rozbudowę obiektu dostosowującą go do współczesnych wymagań.

57 lat działalności cieszącego się ogromną renomą kochcickiego szpitala na trwałe wpisało się w świadomość tak lokalnej jak i szerokiej społeczności ziemi śląskiej dając jej możliwość korzystania z fachowej pomocy medycznej i bardzo dobrych zabiegów rehabilitacyjnych, pozwalających niejednokrotnie na powrót do pełni zdrowia lub dających ulgę w cierpieniu.

Pacjenci leczeni w Kochcicach są zadowoleni z jakości świadczeń medycznych i chętnie tu wracają choć,  pomimo pełnego obłożenia, okres oczekiwania na pobyt sięga nawet kilku lat.

Położenie ośrodka na prowincji, w zaciszu szesnastohektarowego parku jest niewątpliwym atutem profilu działalności jakim jest właśnie rehabilitacja.

Jakiekolwiek zmiany w działalności szpitala byłyby niepowetowaną stratą dla mieszkańców, gdyż jest on największym pracodawcą w gminie Kochanowice.

Wysłanie tej petycji jest wyrazem troski lokalnej społeczności o dalsze losy Ośrodka Rehabilitacji w Kochcicach.

Społeczny Komitet Obrony Działalności Rehabilitacji w Kochcicach    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Społeczny Komitet Obrony Działalności Rehabilitacji w Kochcicach do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.