Petycja w sprawie utworzenia ścieżki rowerowej w ul. Warszawskiej w Izbicy Kujawskiej

W związku z planowaną przebudową ulicy Warszawskiej w Izbicy Kujawskiej (w DK Nr 269) prosimy o ujęcie w planach modernizacji tej ulicy, wykonanie ścieżki rowerowej.

Ulica Warszawska jest jedyną utwardzoną asfaltową drogą umożliwiającą dojazd do Szkoły Podstawowej nr 1 w Izbicy Kujawskiej. Wykonanie ścieżki w tak ruchliwej drodze zwiększy bezpieczeństwo dzieci i dorosłych poruszających się rowerami do szkoły i z niej. Zważywszy, że planowane jest zwężenie jezdni w omawianej ulicy, poruszanie się po tej drodze rowerami będzie dodatkowo utrudnione zarówno dla rowerzystów jak i kierujących innymi pojazdami, a w dni targowe wręcz niemożliwe.

Ścieżka rowerowa w ulicy Warszawskiej stanowiłaby logiczną ciągłość ścieżki wykonanej w ul Szkolnej, z którą stanowić może bezpieczny wyjazd rowerowy do centrum jak i do granic miasta.  Uważamy, że omawiana ścieżka jest niezbędna w celu zapewnienia bezpieczeństwa naszego i naszych dzieci.

Dlatego też reprezentując mieszkańców Izbicy Kujawskiej składających niniejszą petycję prosimy o pozytywne uwzględnienie naszej petycji.

Klub Turystyki Rowerowej Horyzont - Izbica Kujawska    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Klub Turystyki Rowerowej Horyzont - Izbica Kujawska do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.