Petycja ws. pozostawienia linii autobusowej nr 136 na dotychczasowej trasie przez ul. Racławicką i Wołoską

Do: Sz. P. Andrzej Franków
Dyrektor Pionu Przewozów
Zarządu Transportu Miejskiego w Warszawie

ul. Żelazna 61
00-848 Warszawa

My niżej podpisani, zwracamy się z uprzejmą prośbą o pozostawienie linii autobusowej nr 136 na dotychczasowej trasie przez ul. Racławicką i Wołoską. Prośbę naszą motywujemy faktem, iż linia autobusowa nr 136 ma długą trasę, jest przeciążona (w szczycie na granicy niezabieralności), kursuje nieregularnie, przeważnie ze sporymi opóźnieniami, zatem wydłużenie trasy (przez ul. Woronicza, Racjonalizacji i Konstruktorską) wydłuży czas przejazdu, zwiększy opóźnienie i nieregularność kursowania, a nowi pasażerowie z nowych osiedli nie będą mieli szans na zmieszczenie się. W związku z powyższym – w celu zapewnienia obsługi komunikacyjnej ciągów ul. Woronicza, Racjonalizacji, Konstruktorskiej postulujemy przedłużenie istniejącej lub uruchomienie nowej linii dowozowej z krótką trasą wraz z wykorzystaniem wozów po likwidacji linii autobusowej nr 365.

Podpisując, upoważniam Adam Kulikowski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.