Petycja o transmisje z meczów Polskiej Hokej Ligi na antenach telewizji o szerokim zasięgu oraz poświęcenia miejsca na łamach prasy oraz w serwisach internetowych!

Drodzy kibice i miłośnicy hokeja na lodzie!

Wszyscy wiemy, że hokej to jedna z najpiękniejszych i najbardziej widowiskowych gier zespołowych. Od dłuższego czasu ze smutkiem obserwujemy, że nasza dyscyplina przechodzi w Polsce kryzys spowodowany wieloma czynnikami. Wspólnymi siłami powinniśmy podjąć próbę powrotu do czasów, gdy hokej na lodzie był jedną z najpopularniejszych dyscyplin w naszym kraju. Jednym z warunków jej rozwoju jest popularyzacja wśród ogromnej rzeszy fanów sportu. Aby tak się stało musimy znaleźć poważnych sponsorów, a ci z kolei oczekują by ich marka lub produkt dotarła do jak największej liczby odbiorców.

Dlatego robiąc pierwszy krok zwracamy się do władz mediów w naszym kraju o większe zainteresowanie się promocją hokeja na lodzie, m.in. poprzez transmisje telewizyjne. W obecnym sezonie realizująca misję publiczną TVP nie pokazała dotąd żadnego meczu ligowego, a transmisje planuje dopiero od finałów. Wdrożony w życie projekt polskihokej.tv jest tylko substytutem, który nie zastąpi telewizji o szerokim zasięgu. Warto w tym miejscu zwrócić uwagę, że kibic który chciałby obejrzeć wszystkie wyjazdowe mecze swojej drużyny musi zapłacić ponad 400 zł za wykup nie stojących na wysokim poziomie transmisji.

Jako Stowarzyszenie Toruńskich Kibiców Hokeja 1924 nie zgadzamy się z taką sytuacją i kierujemy petycję i apel do wszystkich mediów o potraktowanie hokeja na lodzie w sposób godny. Apelujemy także do władz krajowych i samorządowych o pomoc w odbudowie znaczenia tej pięknej dyscypliny sportu. To nasza wspólna odpowiedzialność i zobowiązanie, wobec byłych i przyszłych pokoleń!

Tymczasem zachęcamy wszystkich do składania podpisów pod elektroniczną wersją petycji o transmisje z meczów Polskiej Hokej Ligi na antenach telewizji o szerokim zasięgu oraz poświęcenia miejsca na łamach prasy oraz w serwisach internetowych!

Pamiętajcie niezależnie od tego komu kibicujemy ŁĄCZY NAS HOKEJ! #TradycjaPokolen #PolskiHokej

Podpisy zbieramy do 15 marca 2020 r.

Blessed(2)1.jpg

Z hokejowym pozdrowieniem,
STKH 1924

Stowarzyszenie Toruńskich Kibiców Hokeja 1924 im. Dariusza Pieciun    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Stowarzyszenie Toruńskich Kibiców Hokeja 1924 im. Dariusza Pieciun do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.