Przedłużenie Programu Sportowy Chorzów

Prezydent
Miasta Chorzów
Andrzej Kotala

Panie Prezydencie. My, rodzice dzieci uczęszczającyh na zajęcia w ramach programu Sportowy Chorzów a przedewszystkim mieszkańcy Chorzowa, zwracamy się z uprzejmą prośbą o przedłużenie na kolejny rok, wyżej wymienonego programu.

Dzięki temu programowi, każdego dnia, dzieci z naszego miasta mają możliwość rozwijania się na zajęciach ogólnorozwojowych, w Lidze Żaka, Dzielnicowej Piłce Nożnej a także ukierunkowania w różnych dziedzinach sportu.

Również w ramach tego programu powstała grupa zawodnicza prowadzona przez trenera Michała Szydłowskiego, która startuje w zawodach ogólnopolskich a już 22.02.2020 będzie miała możliwość sprawdzenia swoich umiejętności na Mistrzostwach Polski No Gi w Luboniu.

Dodatkowe zajęcia sportowe zachęcą tutejszą młodzież i dzieci do aktywnego wypoczynku i wykształtują w niej zasady uczciwego współzawodnictwa i zdrowego trybu życia a także nauczą pokory i szacunku do innych.

Obecnie w naszym mieście nie ma miejsc odpowiednich do spędzania wolnego czasu, żaden program nie cieszy się aż taką popularnością i frekwencją. Co piątek na sali odbywają się  zajęcia dla rodziców z dziećmi , podczas tych zajęć frekwencja jest naprawdę bardzo duża. Program ten umożliwia spędzanie rodzinnie czasu, co dzisiaj jest bardzo trudne.

Nasi reprezentanci  którzy zdobyli swoje umiejętności dzieki programowi będą osiągać sukcesy w różnego rodzaju zawodach nie tylko ogólnopolskich ale także międzynarodowych. Bez  "Sportowego Chorzowa" nie będzie nam dane kontynuowanie tego co już stworzyliśmy.

Wierzymy, że Pan Prezydent zrozumie nasze postulaty i podejmie jak najszybciej satysfakcjonującą dla nas decyzję.

W załączniku zawarte są podpisy osób popierających naszą inicjatywę.

Mieszkańcy Miasta Chorzów

Mieszkańcy Miasta Chorzów    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Mieszkańcy Miasta Chorzów do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.