Referendum ds. budowy PODLASKIEGO PORTU LOTNICZEGO

Szanowni Mieszkańcy Województwa Podlaskiego

Działając na podstawie art. 12 ust. 1 ustawy z dn. 15 września 2000 r. o referendum lokalnym ( Dz. U z 2013 r. poz. 706) powiadomiliśmy Marszałka Województwa Podlaskiego o zamiarze wystąpienia z inicjatywą przeprowadzenia referendum wojewódzkiego.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o poparcie inicjatywy przeprowadzenia referendum wojewódzkiego, którego przedmiotem ma być budowa w województwie podlaskim regionalnego portu lotniczego. W planowanym referendum wojewódzkim uprawnionym mieszkańcom województwa podlaskiego zostanie zadane następujące pytanie:

Czy jest Pan/i za wybudowaniem w województwie podlaskim regionalnego portu lotniczego?

Na początku roku marszałek województwa podlaskiego Jarosław Dworzański podjął decyzję o rezygnacji z budowy lotniska w naszym regionie. Na skutek tej decyzji środki na ten cel zostały przesunięte na inwestycje drogowe. Naszym zdaniem o tak istotnej kwestii powinni zadecydować mieszkańcy naszego województwa.

Weźmy nasze sprawy we własne ręce!

Pełnomocnik komitetu referendalnego

ds. budowy podlaskiego portu lotniczego

dr inż. Paweł Myszkowski

Paweł Myszkowski    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Paweł Myszkowski do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.