Skatepark Janów Lubelski

Skatepark to miejsce czynnego wypoczynku młodych ludzi w dzisiejszych czasach. Coraz więcej jest osób, które czynnie uprawiają sporty ekstremalne. Niestety do tego potrzeba miejsca, w którym można bezpiecznie jeździć, na przykład na deskorolce, rolkach czy BMX-ie.

Stworzenie skateparku w Janowie Lubelskim byłoby bardzo dobrą inwestycją. Osoby jeżdżące na deskorolkach, rolkach i BMX-ach nie niszczyłyby Janowskich murków i powodowały zagrożenia dla osób starszych i dzieci, poruszając się po rynku Janowskim i innych miejscach zdatnych do uprawiania sportów tego typu. Taki obiekt byłby świetną wizytówką miasta Janowa. . Do Janowa przyjeżdżaliby znani skaterzy, miłośnicy rolek i BMX-ów. Odbywałyby się zawody, które gromadziłyby niezliczoną publiczność. Byłaby to znakomita reklama naszego miasta, jako serca aktywnego wypoczynku w Polsce.

Przestronny, skatepark w centrum Janowa to szansa dla miasta.

Jestem głęboko przekonany, iż Urząd Miasta Janowa Lubelskiego, w tym Burmistrz Miasta Janowa Lubelskiego, Krzysztof Kołtyś , przyczyni się do stworzenia skateparku w Janowie Lubelskim. Serdecznie dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojego pomysłu i podpisując się niżej pragnę dopowiedzieć, że nie jest to tylko mój pomysł, ale wszystkich miłośników deskorolek, rolek i BMX-ów, którzy marzą o obiekcie tego typu w Janowie Lubelskim

Składając podpis, uprawniam do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.