Stop legalnym kłusolom

Stop legalnym kłusolom                                                                                                                                                Zwracam się z prośbą do Koleżanek i Kolegów o poparcie akcji „ Stop legalnym kłusolom”.  Akcja dotyczy doprowadzenia do tego żeby na wodach Zalewu Zegrzyńskiego raz na zawsze skończył się proceder prowadzenia przez PZW „ racjonalnej gospodarki rybackiej „ tudzież innych odłowów kontrolnych. Odłowy kontrolne prowadzone pod nadzorem PZW doprowadziły np. do wyjałowienia pięknego akwenu należącego do Zalewu Zegrzyńskiego nazywanego przez wędkarzy Oczko lub Trójkąt  ( za mostem w Zegrzu po prawej stronie ).  Regularnie prowadzone przez rybaków odłowy sieciami doprowadziły na Zalewie do zmniejszenia się pogłowia leszczy, płoci, linów i innych gatunków ryb. W wyniku prowadzonych w/w odłowów drastycznie spadła również liczebność drapieżników. Mając na uwadze nasze wspólne dobro proszę o rozpropagowanie niniejszej akcji na wszystkich dostępnych portalach wędkarskich, blogach wędkarskich, portalach społecznościowych i stronach kół wędkarskich nie tylko okręgu mazowieckiego lecz w całej Polsce. Wierzę że potrafimy się zorganizować i oficjalnie złożymy protest do PZW. Jeśli PZW nie zakończy procederu okradania wody z ryb to chociaż dowie się jak duża jest skala sprzeciwu.

Składając podpis, uprawniam JK do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.