TAK dla chodnika do Pradnickiej

20170826_1327401.jpgUdzielam poparcia petycji w sprawie budowy chodnika w okolicach Szpitala im. G. Narutowicza. Trakt połączyłby południową część Żabińca z ulicą Prądnicką. Wnioskujemy również o instalację oświetlenia dla tego odcinka.

Uważamy, że jest to bardzo pilna i potrzeba inwestycja. Ścieżka jest nieutwardzona i znajduje się na granicy stromego nasypu kolejowego. Szczególnie niebezpieczna dla użytkowników w okresie jesienno-zimowym. Każdego dnia setki osób przemieszczają się tą trasą, pomimo tych trudnych warunków. Wybór alternatywnej trasy wiąże się z koniecznością nadłożenia prawie kilometra drogi. Ze skrótu korzystają często mieszkańcy kilkunastu dużych bloków. Mamy nadzieję, że władze miasta i dzielnicy podejmą działania zmierzające do szybkiego rozwiązania problemu.

Antoni Matras i Łukasz Maślona - Nowoczesna Koło Krowodrza    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.

Otrzymasz e-mail z linkiem potwierdzającym Twój podpis. Sprawdź wiadomości przychodzące (oraz folder ze spamem).