TAK dla pociągu S3 na linii obwodowej

Zarząd Transportu Miejskiego
ul. Żelazna 61

Szybka Kolej Miejska sp. z o.o.

Al. Jerozolimskie 125/127

Szanowni Państwo,

Zwracamy się z wnioskiem o utrzymanie linii S3 (Radzymin - Lotnisko Chopina) na trasie obwodowej. Połączenie przez Dworzec Gdański bardzo spodobało się mieszkańcom i cieszy się ogromnym, stale rosnącym powodzeniem. W tej chwili pociąg ten dla wielu osób stanowi najlepsze i najszybsze połączenie do kompleksów biurowych w okolicach al. Jerozolimskich, al. Krakowskiej i ul. Marynarskiej.

Prosimy również o zwiększenie częstotliwości kursowania pociągów w godzinach szczytu. Już w tej chwili wagony bywają mocno zatłoczone. Wierzymy, że poprawienie rozkładu jazdy w znaczącym stopniu przyczyni się do skłonieniu wielu osób do przesiadki z samochodów do komunikacji miejskiej.

Stowarzyszenie Nowy Żoliborz

Stowarzyszenie Lepszy Służewiec

Stowarzyszenie Wola Mieszkańców

Stowarzyszenie Ochocianie

Stowarzyszenie Zatrasie

Stowarzyszenie Plac Niemena

Inicjatywa Wspólna Wola

Koalicja Sąsiedzka

Mieszkańcy

Stowarzyszenie Nowy Żoliborz    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Stowarzyszenie Nowy Żoliborz do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.