Utworzenie nowych linii komunikacyjnych, ułatwiających dojazd do szkół uczniom z dzielnic: Bykowina, Kochłowice, Czarny Las oraz z miejscowości: Ornontowice, Paniówki, Chudów, Katowice

Celem projektu, utworzonego przez Radnego Młodzieżowej Rady Miasta Ruda Śląska Konrada Stolka, przy współpracy z Przewodniczącą Samorządu Uczniowskiego Zespołu Szkół nr 3 w Rudzie Śląskiej, Wiktorią Janeta, jest usprawnienie dojazdu uczniom Zespołu Szkół nr 3 w Rudzie Śląskiej oraz II Liceum Ogólnokształcącego z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Gustawa Morcinka, dojeżdżającym z dzielnic: Bykowina, Kochłowice, Czarny Las i Bielszowice, obosiecznych miejscowości, tj. Paniówki, czy Zabrze oraz katowickich dzielnic: Brynowa, Ligoty i Panewnik. Dzięki tej petycji chcemy, by Zarząd Transportu Metropolitalnego Górnośląsko-Zagłębiowskiej Metropolii przywrócił linię 215, jednak w nieco zmodyfikowanej trasie - Halemba Pętla - Zgoda Droga Kochłowicka, utworzyło linię 77, kursującą w relacji Nowy Bytom Centrum - Ornontowice Granica oraz trzy nowe linie metropolitalne - M7, kursującą na trasie Kochłowice Kościół - Brynów Centrum Przesiadkowe, M20 - kursującą w relacji Katowice Sądowa - Zabrze Goethego oraz M5 - kursującą od przystanku Bytom Dworzec do przystanku Chorzów Rynek, uwzględniając godziny rozpoczęcia i zakończenia godzin lekcyjnych w szkołach, do których tymi liniami będzie dało się dojechać. W załączniku wstawiliśmy opracowane trasy powyżej podanych linii.

Załączniki:

1. https://gkzhp-my.sharepoint.com/:w:/g/personal/konrad_stolka_zhp_net_pl/ERktLoM7Md9HknrVbpcaK2MBNBiyEJOKttNBM-jwe0nV5Q?rtime=T0ILIrkv3Eg

Podpisując, upoważniam Konrad Stolka do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.