Wsparcie dla doktor Katarzyny Jermakow w związku z groźbami ze strony studentów.

W związku z informacjami dotyczącymi agresji słownej i gróźb w stronę jednego z nauczycieli akademickich, Katarzyny Jermakow, chcieliśmy wyrazić nasze ubolewanie oraz podkreślić nasze wsparcie dla Pani Doktor. Jesteśmy studentami, którzy w przyszłości chcą pełnić zawód lekarza. Nie powinniśmy być więc obojętni wobec obraźliwych słów, które anonimowo padają w stronę dydaktyka, pełniącego swoją funkcję sumiennie i z wielką pasją. Nie popieramy takiego zachowania i nie chcemy, aby w naszym środowisku uciekano się do jawnej przemocy. Liczymy, że sprawa zostanie wkrótce rozwiązana, a podobne przejawy agresji wśród nas nie będą miały już miejsca. Jeżeli tak jak My doceniacie codzienną, rzetelną pracę Pani Doktor to liczymy, że Wy również wyrazicie swoje poparcie w tej petycji.

SKN Mikrobiologii Klinicznej i Diagnostyki Mikrobiologicznej, Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam SKN Mikrobiologii Klinicznej i Diagnostyki Mikrobiologicznej, Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.