Wstrzymanie wypłat świadczeń 500+ i świadczeń rodzicielskich (tzw. kosiniakowe) i przeznaczenie środków pieniężnych na walkę z koronawirusem SARS-CoV-2

W dobie pandemii koronawirusa zbierającego śmiertelne żniwo, potrzebne są znaczne środki pieniężne na prewencję i wspomaganie firm, które ponoszą ogromne straty w związku z zawieszeniem działalności. Dla gospodarki może to być zbyt duże obciążenie. Dlatego zwracamy się do Państwa o wsparcie petycji o wstrzymanie świadczeń socjalnych w postaci 500+ i tzw. kosiniakowego. Jak powszechnie wiadomo program 500+ nie przyniósł oczekiwanego efektu w postaci wzrostu dzietności, więc można przyjąć, iż te pieniądze są marnotrawione. Znacznie lepszym rozwiązaniem będzie wspomożenie ochrony zdrowia i naszych rodzimych przedsiębiorstw.

Wykażmy się rozsądkiem i odpowiedzialnością, Rodacy!

Składając podpis, uprawniam Remigiusz do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.