Wydanie zgody na remont drogi dojazdowej do schroniska w Dąbrówce k/Wejherowa

Zwierzoluby!

Prosimy serdecznie o poparcie naszej prośby do Pana Wójta Gminy Luzino o wydanie zgody na naprawę drogi dojazdowej do schroniska OTOZ Animals w Dąbrówce k/Wejherowa. Kto był ten wie, że droga - zwłaszcza po deszczu - jest w stanie tragicznym i można tam stracić zawieszenie. Dzięki osobie związanej ze stowarzyszeniem (Andy Zając), znalazł się czlowiek, który weźmie na siebie całą pracę i koszty, potrzeba jedynie formalnej zgody na przeprowadzenie prac, o co prosimy w piśmie, którego treść poniżej. Prosimy Was o podpisywanie i udostępnianie petycji, aby pokazać jak istotny jest to problem zarówno dla odwiedzających schronisko, jak i zaangażowanych w jego pracę, oraz samych pracowników.

Jarosław Wejer

Wójt Gminy Luzino

Urząd Gminy Luzino

ul. Ofiar Stutthofu 11

84-242 Luzino

Szanowny Panie.

W imieniu Zarządu Stowarzyszenia, a także ludzi dobrego serca, wolontariuszy i Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt OTOZ Animals w Dąbrówce, zwracamy się z prośbą o pozwolenie na naprawę drogi dojazdowej do schroniska. W obecnej chwili  droga jest
w bardzo złym stanie. Dojazd jest utrudniony i powstałe tam po ulewach doły powodują uszkodzenia pojazdów. Naprawa polegać będzie na wyrównaniu i wzmocnieniu odcinka około 350m od drogi Wejherowskiej poprzez zasypanie dołów i nierówności gruzem, żwirem lub kruszywem. Wśród przyjaciół zwierząt i osób zaangażowanych w działalność schroniska są osoby, które podejmą się naprawy drogi nie narażając gminy na koszty z tym związane. Pana Wójta prosimy jedynie o wydanie pozwolenia na przeprowadzenie prac.

Z poważaniem,

Katarzyna Smolska

Prezes Stowarzyszenia

Redzka Kupa Wstydu

Stowarzyszenie Redzka Kupa Wstydu    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Stowarzyszenie Redzka Kupa Wstydu do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.