WYPROSTUJMY S8

My mieszkańcy Łodzi, Tomaszowa Maz, gminy Tomaszów, gminy Ujazd, gminy Brójce - mieszkańcy województwa łódzkiego - apelujemy do Rady Ministrów o jak najszybsze podjęcie skutecznych działań mających na celu rozpoczęcie budowy odcinka drogi ekspresowej S8 pomiędzy Łodzią a Tomaszowem Mazowieckim. Brakujący odcinek jest niezbędny do uzupełnienia przebiegu drogi ekspresowej, która łączy m.in. Wrocław z Warszawą.

Droga ekspresowa S8 powinna zostać uzupełniona o odcinek pomiędzy Łodzią a Tomaszowem Mazowieckim z następujących powodów:

- dzięki nowemu odcinkowi, Łódź oraz gminy z aglomeracji łódzkiej uzyskają alternatywny dojazd drogą ekspresową do Warszawy

- nowy odcinek S8 odciąży autostradę A2 na odcinku pomiędzy Łodzią
a Warszawą (która obecnie wymaga już poszerzenia do trzech pasów) oraz autostradę A1 (wschodnia obwodnica Łodzi, na odcinku pomiędzy S8 a A2),

- zapewni łodzianom szybkie połączenie z Tomaszowem Mazowieckim

oraz powiatami znajdującymi się we wschodniej części województwa łódzkiego,

- poprawi dostępność komunikacyjną Portu Lotniczego im. W. Reymonta w Łodzi

- odciąży ruch na drodze wojewódzkiej nr 713 do Tomaszowa Mazowieckiego

- ułatwi tranzyt pomiędzy Wrocławiem a Warszawą,

- umożliwi dalszy rozwój usług logistycznych w Łodzi i okolicach oraz spowoduje powstanie nowych miejsc pracy na terenie województwa łódzkiego.

Więcej o akcji na: https://www.facebook.com/WYPROSTUJMY-S8-584727238551061/
S8_RM.jpg

Tomasz Kacprzak, Mateusz Walasek, Marcin Bugajski, Barbara Klatka, Arkadiusz Gajewski    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Tomasz Kacprzak, Mateusz Walasek, Marcin Bugajski, Barbara Klatka, Arkadiusz Gajewski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.