Zmiana trasy na linii 271 w Tychach

W imieniu mieszkańców, a w szczególności rodziców dzielnicy Tychy Żwaków zwracam się z prośbą o rozszerzenie lub modyfikację przebiegu linii 271 w kierunku Tychy Rynek uwzględniając zarówno przystanek Tychy Borowa Szkoła (SP nr 10) jak i Tychy Osiedle "L" (SP nr 37)

Prośbę swą motywuję faktem, iż część naszych dzieci uczęszcza do Szkoły Podstawowej nr 10 przy której autobus ma swój przystanek, natomiast druga połowa uczniów dojeżdża do SP 37, która znajduje się w innej części naszej dzielnicy, do której dojazd jest już utrudniony. W celu dostania się do szkoły dziecko musi  przejść spory odcinek drogi na przystanek (mijając 3 przystanki lini 271), z którego autobus jeździ tylko co godzinę (wg rozkładu jazdy).

Jakiś czas temu miała miejsce przebudowa skrzyżowania ul. Jaśkowickiej z Borową. Autobus linii 271 jeździł wtedy objazdem obsługując przystanek pod szkołą SP37 i jechał dalej na SP10. To bardzo ułatwiło dojazd do szkoły wszystkim dzieciom.
W związku z tym, że była taka możliwość proszę o modyfikacje przejazdu tej linii, uwzględniając godziny lekcyjne obu szkół.
Nadmienię również, iż zmieniając trasę w ten sposób, żeby dowieźć dzieci do jednej i drugiej szkoły, autobus ominąłby tylko jeden przystanek (Tychy Myśliwska).

Pamiętajmy, że komunikacja miejska jest dla ludzi i aby była przyjazna dla mieszkańców Metropolii musi być przede wszystkim ułożona z pewnym dla nich udogodnieniem.

Liczę na odpowiedź z Państwa strony i pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.

Adresat: ZTM Zarząd Transportu Metropolitalnego, Urząd Miasta Tychy

Podpisując, upoważniam Marta do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.