Złożenie do Rzecznika Praw Obywatelskich wniosku o naruszenie praw słusznie nabytych Osób Wykwalifikowanych

Celem petycji jest przekazanie jej jako załącznika do wniosku o wszczęcie przez Rzecznika Praw Obywatelskich postępowania w celu sprawdzenia, czy poprzez narzucenie Osobom Wykwalifikowanym pracującym aktualnie w przemyśle farmaceutycznym obowiązku odbycia studiów podyplomowych ustawodawca nie naruszył praw słusznie nabytych w rozumieniu zapisu art. 2 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej, który mówi:„Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej.”.

Aleksander Wegner (Stowarzyszenie na Rzecz Dobrej Praktyki Regulacyjnej GRP)    Skontaktuj się z autorem petycji

Składając podpis, uprawniam Aleksander Wegner (Stowarzyszenie na Rzecz Dobrej Praktyki Regulacyjnej GRP) do przekazania go osobom decyzyjnym w przedmiotowej sprawie.