Petycja w sprawie zmiany patrona ulicy generała Sylwestra Kaliskiego

Skontaktuj się z autorem petycji

Podziękowanie

2017-12-11 10:19:51

Szanowni Państwo,

Chciałbym serdecznie podziękować Państwu za podpisanie petycji przeciwko odebraniu Sylwestrowi Kaliskiemu patronatu nad główną ulicą Starego Bemowa. Szczególnie cieszą mnie głosy poparcia i komentarze ze strony osób, które miały osobistą styczność z generałem. Potwierdzają one w pełni opinie o nim, które słyszałem obracając się przez dużą część swojego życia w kręgach związanych z Bemowem i Wojskową Akademią Techniczną.

Wliczając podpisy zbierane ,,tradycyjnie'' udało się nam jak dotąd zebrać ich gubo ponad 700 (gdy zabierałem się za pisanie petycji w optymistycznym scenariuszu liczyłem na 200 podpisów). Nasze podpisy trafiły już do Urzędu Wojewódzkiego. Osobiśnie nie sądzę aby mogły wpłynąć na postanowienie Wojewody, ale uważam że ważne jest także samo zamanifestowanie naszego sprzeciwu. Nasz głos wzięła za to pod uwagę Rada Warszawy, która postanowiła wystąpić do Wojewódzkiego Sądu Admistracyjnego ze skargą na decyzję Wojewody[1]. Miejmy nadzieję, że uda się nam obronić naszą ulicę.

Pozdrawiam serdecznie,

Michał Jóźwikowski

[1] https://bip.warszawa.pl/NR/exeres/B1CBCC37-0F18-41CF-AE54-D69F2D74C815,frameless.htm

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.