TAK dla zielonego Sołacza!

Skontaktuj się z autorem petycji

1000 podpisów zebranych za ochroną terenów zieleni na Sołaczu! Petycja przekazana prezydentowi Poznania.

2021-03-17 16:10:29

Moi drodzy!

W kilka tygodni zebraliśmy ponad 1000 podpisów pod petycją "TAK dla zielonego Sołacza!". Bardzo dziękujemy za każdy podpis, który wzmacnia nasz głos w dialogu z władzami Poznania na temat dobrych zapisów miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla Sołacza.

Petycję z podpisami przekazaliśmy w dniu 4 marca Bartoszowi Gussowi, zastępcy prezydenta Poznania. Relację z wydarzenia możecie zobaczyć na stronie Telewizji WTK pod tym linkiem: https://wtk.pl/news/67790-petycja-w-obronie-zielonego-solacza.

Dodatkowo, wraz z 200 mieszkańcami Sołacza, złożyliśmy w Miejskiej Pracowni Urbanistycznej uwagi do projektu miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego w ramach formalnego procesu dyskusji publicznej.

Z nadzieją oczekujemy teraz na działania ze strony władz Poznania w celu jak najszybszego uchwalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego "Sołacz - część B" i "Sołacz - część C" z uwzględnieniem uwag mieszkańców zwiększających ochronę terenów zieleni. Jeżeli do pozytywnych rozstrzygnięć nie dojdzie, liczymy na ponowne wsparcie z Waszej strony.

Jeszcze raz serdeczne dziękujemy za Wasze zaangażowanie!

Mieszkańcy osiedla Sołacz

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.