BUDOWA CHODNIKA PRZY ULICY LEONA PETRAŻYCKIEGO (NA ODCINKU SKAWINA – NAŁKOWSKIEJ)

Skontaktuj się z autorem petycji

Rusza projektowanie chodnika!

2021-04-27 08:05:45

Drodzy mieszkańcy!

Z radością informuję, że w trakcie zbierania podpisów pod naszą petycją, została podjęta decyzja o wykonaniu projetu chodnika przez Zarząd Dróg Miasta Krakowa na odcinku od ul. Solówki do granic miasta Krakowa w latach 2021-2022. Informacja ta została przekazana przez naszego Radnego Pana Rafała Torbę. (Cała treść pisma opublikowana na grupie na Facebooku "Sidzina Kraków" - zainteresowanych zachęcam do dołączenia do grupy).

Co to dla nas oznacza?

Jest to krok milowy:) Ponoć mieszkańcy zabiegali o budowę chodnika na wcześniejszych etapach już kilka lat. Jest akceptacja - ruszyły prace projektanta. Projekt obejmuje większy odcinek niż wnioskowany w naszej petycji. Jako, że jest przygotowywany przez Radę Miasta a nie Dzielnicę, środki na jego realizację nie są jeszcze zagwarantowane. Mimo to, zgodnie z informacją od naszego Radnego, zazwyczaj jak tylko projekt jest zakończony przeznaczane są fundusze na wykonanie. Jeśli jest zbyt drogi dzieli się go na etapy (a nie odrzuca ze względu na koszt).

Z tych względów nadal warto - mimo akceptacji inicjatywy - abyśmy złożyli naszą petycję.

Zmiany w treści petycji

W związu z powyższym fragment petycji: "apelujemy, aby środki na jego realizację [projektu] zostały uwzględnione w najbliższym roku budżetowym 2022" został zmieniony na: "apelujemy, aby środki na jego realizację zostały uwzględnione niezwłocznie po finalizacji etapu projektowania (potencjalnie w roku budżetowym 2022). Ponadto, bardzo byśmy chcieli, aby ZDMK oraz RMK dołożyły wszelkich starań, aby sam projekt został przygotowany i zaakceptowany możliwie szybko."

Rozdaliśmy jeszcze trochę ulotek.

Finalny termin na składanie podpisów: 15 maja.

Dziękuję wszystkim zaangażowanym :)

Pozdrawiam serdecznie!

Magda

Magdalena Stępień (osoba reprezentująca mieszkańców)

Kontynuujemy zbieranie podpisów

2021-04-01 17:31:52

Drodzy mieszkańcy!

Planowo chcieliśmy z końcem miesiąca zakończyć zbieranie podpisów pod naszą petycją. Nasz obecny wynik - 64 podpisy - jest bardzo dobry. Jednak to jedynie nieco ponad połowa z założonej minimalnej ilości 100 podpisów.

Jeśli chcemy być potraktowani poważnie - dobrze by było, abyśmy dołożyli jeszcze starań, by tych podpisów było więcej. Stąd prośba do każdego z Was o zaangażowanie pozostałych mieszkańców w naszą akcję. Jeśli możecie upewnijcie się, że sąsiad wie o petycji, przypomnijcie że czas na złożenie podpisu się kończy.

PRZEDŁUŻONY TERMIN NA ZŁOŻENIE PODPISU POD PETYCJĄ: 14 KWIETNIA 2021

Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości bądź pytania - zapraszam do kontaktu ze mną.

Mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda nam się zmienić naszą okolicę na lepsze :)

Pozdrawiam Was serdecznie!

Magda

Magdalena Stępień (osoba reprezentująca mieszkańców)

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.