PETYCJA OCALMY “MODRZEJÓWKĘ” DLA KRAKOWIAN

Skontaktuj się z autorem petycji

Spotkanie podsumowujące działania 29.11.2023

2023-11-26 19:36:04

Dzień dobry,

Chciałabym jeszcze raz podziękować za wsparcie naszej petycji “Ocalmy “Modrzejówkę” dla Krakowian” i zaprosić serdecznie na spotkanie podsumowujące nasze dotychczasowe działania;

29 listopada (środa),  godz. 17:30-19:00 w stołówce Szkoły Podstawowej nr 34 przy ul. Urzędniczej 65, w Krowodrzy.

Kilka ostatnich miesięcy poświęciliśmy na rozmowy z osobami decyzyjnymi w sprawie willi “Modrzejówka”, zarówno z przedstawicielami władz Miasta (wydział Kultury, Komisja Planowania Przestrzennego i Ochrony Środowiska, Rada Miasta Krakowa), jak i Arcybractwem Miłosierdzia oraz prof.dr hab.Emilem Orzechowskim, prezesem Fundacji dla Modrzejewskiej.

Podczas spotkania, pragniemy zrelacjonować Państwu nasze dotychczasowe działania, stanowisko władz miasta oraz aktualne plany właścicieli, co do zabytkowej willi.

Następnie, proponujemy dyskusję dotyczącą zapotrzebowania na międzypokoleniowe lokalne centrum kultury.

Jeszcze raz serdecznie zapraszamy.

Dla osób, które nie będą mogły wziąć w nim udziału, relacja ze spotkania zostanie przesłane poprzez ten kanał pod koniec tygodnia.

Z wyrazami szacunku,

Joanna Wendorff

Inicjatorka petycji “Ocalmy “Modrzejówkę” dla Krakowian"

Joanna Wendorff

Podziękowania za poparcie i pierwsze sukcesy w sprawie "Modrzejówki"

2023-06-02 15:02:13

Dzień dobry Państwu,

W imieniu współautorów petycji "Ocalmy "Modrzejówkę" dla Krakowian" chciałabym Państwu ogromnie podziękować za poparcie naszych postulatów! Liczba podpisów jest naprawdę imponująca i świadczy o tym, że ratowanie willi po Helenie Modrzejewskiej nie jest sprawą rangi wyłącznie dzielnicowej, lecz ogólnomiejskiej. Dzięki również za wszystkie komentarze, w których zawaliście swoje wspomnienia, oczekiwania, słowa otuchy, pokazujące, że to co robimy ma sens.

Chciałabym Państwa również poinformować o naszych wspólnych sukcesach:

-23.05 Rada Dzielnicy V Krowodrza, jednogłośnie poparła poprzez uchwałę naszą petycję

-29.05 Komisja do spraw Planowania Przestrzennego wydała opinię pozytywną projektowi uchwały kierunkowej apelującej o udostępnienie "Modrzejówki" mieszkańcom poprzez wykup lub długoletnie użytkowanie

-31.05 sesja Rady Miasta Krakowa, podczas której radni zagłosowali ZA uchwałą kierunkową wskazującą na powrót rozmów z Arcybractwem w sprawie wykupu lub długoterminowego użytkowania "Modrzejówki" w celu gruntownego remontu oraz udostępnienia jej mieszkańcom (39 radnych za, 1 głos wstrzymujący, 0 przeciw (!!!)

To dopiero początek maratonu, ale nie stałoby się to bez Was, dzięki jeszcze raz!
Działamy dalej

Joanna Wendorff

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.