Wsparcie dla badan nad lekiem na glejaka

Rocznie w Polsce 1300 osob zapada na straszliwa odmiane nowotworu zwana glejakiem. Nie ma na to lekarstwa nigdzie na swiecie, a 100% smiertelnosci oznacza, ze chorzy i ich rodziny nie maja nadziei na wyzdrowienie. Jest jednak naukowiec w Polsce - Pani Bozena Kaminska, ktora od 2007 roku pracuje nad metoda "zagladzania" nowotworu przez co obniza sie jego stopien zlosliwosci. W badaniach przedklinicznych uzyskala fantastyczne wyniki Ale teraz czas na badania kliniczne, ktore sa bardzo drogie.

Niestety od dluzszego czasu Pani profesor Nie moze uzyskac finansowania na swoja badania.

Dlatego chcialbym wyslac ta petycje do NCBR zeby pokazac wsparcie Pani Bozenie I jej projektowi. Mamy duza szanse uratowac tych ludzi! Mysle, ze nikt Nie jest blizej skutecznego sposobu walki z glejakiem niz Pani profesor!

Ponizej link do informacji o badaniach Pani profesor:

Powstal tez profil na Facebooku, ktorym mozna sie dzielic z innymi:

Bartosz Dabkowski    Skontaktuj się z autorem petycji

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.