Basen dla Niepełnosprawnych zamiast pomników

Prezydent m.st. Warszawy

Hanna Gronkiewicz-Waltz

plac Bankowy 3/5, 00-950 Warszawa

Dużo czasu i pieniędzy poświęca się zmarłym zapominając o żywych którzy potrzebują wsparcia i rozwiązań systematycznych do funkcjonowania w mieście.Dlaczego ważniejsze są pomniki od niepełnosprawnych dla których miasto mogłoby wybudować basen całoroczny i z bezpłatnym wejściem po okazaniu orzeczenia o niepełnosprawności.Korzystanie z basenu jest swoistą rehabilitacją i atrakcją np dla dzieci które często są dotknięte różnymi schorzeniami.Również osoby dorosłe niepełnosprawne mające rentę socjalną w kwocie 744 zł i zasiłek pielęgnacyjny w wysokości 153 zł nie mogą pozwolić sobie na korzystanie z basenu i nie chodzi o łazienkę dostosowaną dla niepełnosprawnych.Ale czy nasi bliscy dotknięci różnymi schorzeniami nie zasługują na to by też zauważać ich potrzeby i choć jedną rzecz zrobić dla nich z pożytkiem bo przecież też płacą podatki.

Twój adres e-mail nie będzie widoczny na naszej stronie. Jednak należy zaznaczyć, że autor petycji zobaczy wszystkie informacje, które udostępnisz w tym formularzu.

Otrzymasz e-mail z linkiem potwierdzającym Twój podpis. Sprawdź wiadomości przychodzące (oraz folder ze spamem).