Dofinansowanie do In Vitro dla Wałbrzycha

W odpowiedzi na prośby mieszkańców miasta oraz gminy Wałbrzych zwracamy się z oficjalną prośbą do Prezydenta Miasta oraz wszystkich osób decyzyjnych o możliwość dofinansowania do procedur zapłodnienia pozaustrojowego (In Vitro)W Polsce około 1.5mln par zmaga się z problemem niepłodności, statystyki wskazują, że 1/ 5 kobiet nie może zajść w ciążę w sposób naturalny z różnych przyczyn. Rodzicielstwo jest jednym z ważniejszych elementów w życiu społecznym, niestety od 2016 roku rządowe dofinansowanie do In Vitro zostało wycofane a osoby zmagające się z niepłodnością pozostawione bez pomocy, koszt pełnej procedury bardzo często jest przeszkodą na drodze do upragnionego rodzicielstwa.

Bezpieczeństwo oraz skuteczność In Vitro została potwierdzona wieloma badaniami a dofinansowanie do procedury spowoduje obniżenie liczby par bezdzietnych oraz osiągnięcie poprawy demograficznej. Droga przez niepłodność dla każdego z Państwa mieszkańców jest niezmiernie trudna a taka forma pomocy pozwoli rodzinom mieć równe szanse w dostępie do leczenia bez względu na sytuację materialną.

Coraz więcej miast wprowadza niniejsze programy, które są ogromną pomocą dla osób cierpiących na niepłodność, które z powodu wieloletniego leczenia mają nadszarpnięty budżet, niektórych zwyczajnie nie stać na leczenie.

Mając na uwadze powyższe proszę o pozytywne rozpatrzenie naszej petycji - dla Państwa mieszkańców to ogromna nadzieja na wsparcie w ich ciężkiej drodze do rodzicielstwa. Nie ma nic ważniejszego niż pomoc dla mieszkańców w spełnieniu ich największego pragnienia. 20210419_013949_0000.png

Stowarzyszenie In Vitro Bez Granic    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Stowarzyszenie In Vitro Bez Granic do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.