Protest przeciwko traktowaniu pasażerów linii kolejowej Łódź-Wawa
Skontaktuj się z autorem petycji
:)
Mam nadzieję że to wszystko się polepszy!
This comment has been removed by the person who wrote it.
Poprawki i uwagi
2. Poza powyższym list pozostawiam w oryginalnym brzmieniu z 22 lipca. W chwili publikowania nie wiedziałem jeszcze, że zmiana rozkładu zostanie utrzymana (przynajmniej) do 10 sierpnia. Zapewniam jednak, że będę informował odbiorców listu o wszelkich zmianach sytuacji (zwłaszcza na naszą niekorzyść).
3. List wysłałem do wskazanych w nagłówku adresatów oraz do mediów. Jutro wrzucę pełną listę adresową.
4. Mam zamiar stosować metodę na Shawshank. Jeden list mogą zignorować. Jak będę wysyłał list codziennie, w końcu będą musieli zareagować. Każdego, kto uzna to za stosowne zapraszam do wsparcia, czy to przez jednorazową wysyłke, czy przez regularne przypominanie o naszej sprawie.
5. Dziękuję wszystkim, którzy już podpisali. Jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił - gorąco zachęcam. Już jest nas prawie 400 osób. Im będzie nas więcej, tym trudniej będzie nas zignorować. Zwłaszcza że, jak ktoś już napisał, wkrótce wybory.
6. Obecnie jeżdżę ze Skierniewic, ale zaczynałem z Łodzi, wiec znam z doświadczenia sytuację różnych stron.
Re: :)
Zapewniam Cię że nie tylko Łódź ma taki problem. Dołączyć do tego możesz Żyrardów, Międzyborów, Jaktorów. Zapraszamy ciebie żebyś pojeździł chociaż tydzien na tej trasie to od razu zmieniłbyś zdanie
chciałbym wysyłać ale jak
Lista adresatów
"Do" stanowią właściwi odbiorcy, "DW" - media
Niektóre adresy zwracają błędy z powodu zapchanych skrzynek.
Jeden adres, mimo że jest oficjalnie umieszczony na stronie TVP zwraca błąd jako nieistniejący ([email protected]). Umieszczam go na końcu, żeby móc przy kopiowaniu pominąć.
Jeśli chcecie osiągnąć najlepszy wynik, podawajcie w mailu pełne dane (imię, nazwisko, adres). Wszystkie te instytucje muszą szanować nasze dane prywatne, a niektóre wymagają podania danych, żeby w ogóle zarejestrować zgłoszenie (np. RPO). Oczywiście jeśli ktoś się obawia podać pełne dane, nawet e-mail podpisany samym imieniem i nazwiskiem będzie sygnałem, że to nie jest tylko problem jednej osoby.
do:
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected]
DW:
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
Z uwagi na otrzymaną odpowiedź od Wojewody Maowieckiego zastępuję adres Wojewody adresem Marszałka. Plus parę nowych adresów w mediach.
A CO TO NIBY GDZIE JEST TAK LUKSUSOWO? MOŻE JAK TĘDY NIE JEŹDZISZ TO CI TO LATA!
Re: Re: :)
Wyluzuj ;-) Chyba nie dojrzałeś Edkowego sarkazmu :-) Ja w każdym bądź razie tak odczytałem ten komentarz (vide uśmieszek w temacie).
Artykuł w portalu Rynek Kolejowy
http://www.rynek-kolejowy.pl/53238/lodz_warszawa_chaos_pierwszego_dnia_zmian.htm
Polska właśnie
A z podwórka politycznego wygląda to tak, że ministra od transportu z PO "ma dreszcze", a Kaczyński z PIS stwierdził niedawno, że jakość podróżowania PKP uległa znaczącej poprawie. Zatem o co ho? Kraj jest piękną Irladndią, wy hejtujecie ;)
Dodam jeszcze, że wkrótce będą ponownie pruć tory w Skierniewicach. Rozpoczyna się kolejny remont, tym razem wymiana rozjazdów. Kto by przewidział, że stary remont nie skończy się w terminie (a miał się skończyć w czerwcu zeszłego roku)?
He he he, jeździć i robić do 67 lemingowa tłuszczo.
Re: Polska właśnie
#22: Stańczyk - Polska właśnie
Ja bym proponowała, żeby to na piśmie UOKIK napisał. Bo jeśli takowa odpowiedź była, to moim zdaniem warto to gdzieś do mediów dać. Bo to znaczy że UOKIK nie wywiązuje się ze swoich podstawowych zadań i za taką odpowiedź powinny stołki polecieć. Zawarł Pan umowę i jest stroną tej umowy. Pan płaci i ma Pan prawo oczekiwać usługi. W Lodzi np. w związku z remontami, MPK obniżyło ceny biletów.
Re: Re: Polska właśnie
#23: Łodzianka - Re: Polska właśnie
A odpowiedź oczywiście była na piśmie. UOKiK dodał, że mogę iśc do sądu (sam). A, że UOKiK nie wywiązuje się z obowiązków jak i zresztą UTK, to chyba zrozumiałe. O zgozo UTK obniżyła opłaty przewoźnikom, w tym m.in. PKP IC w celu, jak to określił prezes UTK "ulżenia pasażerom". Ale decyzję czy obniżka ma się przełożyć na ceny biletów pozostawiono komu? - przewoźnikom. Ci wobec strat własnych (IC podobno utraciło 400 tys. pasażerów) skonsumowali zapene obniżkę opłat aby ukryć straty. I tak to się kręci, ręka rękę myje. Z tego powinna się tłumaczyć Bieńkowska.
Szkoda mi Ciebie to masz strasznie ograniczone myślenie. Zakładam się że nie jeździsz tą linia bo gdyby tak było nikogo byś nie krytykował... mam znajomych w calej Polsce i uwierz mi że są mocno zdzwiwieni ze w ogole cos sie psuje bądz jest jakies opoznienie wiecej niz 15 minut. A mi sie juz zdarzylo czekac nie raz na pociag godzine a potem jeszcze stac po drodze jakies 3 razy po 10 minut w polu. Wiec czlowieku puknij sie w czoło i nastepnym razem zastanow sie zanim napiszesz jakas bzdure....
| This discussion has been closed. |
Kryśka