Petycja ws. świeckości Rzeczypospolitej Polskiej
Skontaktuj się z autorem petycji
Re:
powinno być "otwarte głowy i serca", pomyliłam się ;-) nie chę też, aby mieli otarte kolana ;-)
Całe życie uczciwie funkcjonuję w społeczeństwie (pracuję, płacę podatki i wszelkie rachunki, wychowuję dzieci). Nigdy nie złamałem prawa (oprócz kilku mandatów, które zapłaciłem ;). Kościół natomiast funkcjonuje poza prawem i często stawia się ponad prawem. Bardzo częste wpychanie się KK w życie Polaków jest denerwujące i na pewno nie pomaga. Religia w szkołach nie podlega kuratorium oświaty ale opłata za tą "naukę" idzie z podatków a nie z KK. Ilość nieopodatkowanych pieniędzy jaką zbiera KK w ciągu mszy i "po kolędzie" jest czymś niezrozumiałym dla człowieka uczciwego. W obecnych czasach trzeba zrobić porządek z tą instytucją, która wpycha się w każdy temat światopoglądowy (in vitro, związki itp) a sama nie przestrzega wielu zasad finansowych, światopoglądowych i obyczajowych.
Re:
Bez kościoła będziesz miał równouprawnienie z mieczem szariatu na szyi. Pozdrawiam
Mamy wybór.
Możemy wykopać księży, kościoły przerobić na nocne kluby i sklepy tak jak to ma miejsce w europie zachodniej i mieć miecz kalifa na szyi.
– Fundamentaliści islamscy są wspaniali. (…) Wszyscy muzułmanie są fundamentalistami – powiedział ostatnio w wywiadzie imam z warszawskiej gminy muzułmańskiej Nezar Chafir. I dodał, że chciałby wprowadzenia prawa szarijatu w Polsce.
Może lepiej zastanowić się, co naprawdę chcemy, bo nie ma czegoś takiego jak świeckie państwo. Jeżeli „pogonimy kościół” to, kto nas będzie bronił przed mieczem kalifa??? Przecież widać we Francji, Niemczech, UK, co dzieje się po upadku kościoła. Pozdrawiam
Pozdrawiam.
| This discussion has been closed. |