Petycja ws. świeckości Rzeczypospolitej Polskiej
Skontaktuj się z autorem petycji
Kościół Katolicki to organizacja interesów. Niech trzyma się z dala od państwa i jego obywateli, którzy nie chcą w tym uczestniczyć. Z dobrej woli jednak z tego nigdy nie zrezygnuje. Dlatego liczę na stopniowe przebudzanie się naszego społeczeństwa. Ta petycja jest także tego przejawem. Dlatego ją podpisuję.
Re:
Gdzie jest w Konstytucji taki zapis,który zabrania duchownym(obywatelą Polski)biernego interesowania się polityką?Skoro mogą brać udział w głosowaniu wyborczym,to mają takie same prawo interesować się polityką.
Re:
Czyżby duchowni,osoby wierzące przychodzą do Ciebie do domu i zmuszają Cię abyś chodziła do kościoła,wierzyła w Boga?W moim bloku i na klatce schodowej też mieszkają osoby niewierzące,ale nigdy nie widziałem aby jacyś duchowni,osoby wierzące przychodzili i do czegoś niewierzące osoby zmuszały.
Re:
Czy w Konstytucji RP jest jakiś zapis mówiący o pozbawieniu kleru praw obywatelskich,aby miały zakaz poruszania się w Polsce,biernemu zajmowania się polityką?Skoro takiego zapisu nie ma,to mają identyczne prawa jak każdy obywatel niewierzący i wierzący.A ja mam dość panoszenia się w Polsce lewaków.
| This discussion has been closed. |