Petycja ws. świeckości Rzeczypospolitej Polskiej
Skontaktuj się z autorem petycji
Re: Re:
a dlaczego ja jako Polak nie wierzący w Żydowskiego hipisa który siedzi po prawicy Ojca w Trójcy jedynego (jak trzeba być naćpanym albo ułomnym umysłowo żeby w to uwierzyć?) mam "opuścić kraj"? od kiedy to Polskę tworzyli "czarni ajatollahowie"? Polska miała swoich bogów zanim ten syf z Palestyny do nas dotarł i jakoś nikt od tego nie umarł. Czarnym nierobom się już całkiem w dupach poprzewracało..."oskarżony o pedofilię"? to go przenieśmy gdzie indziej. Tyle złego co narobił temu krajowi niedojebek Wojtyła to się nawet Hitlerowi nie udał...
Dlaczego petycja?
Krk ma zdecydowanie uprzywilejowana pozycję w Polsce, co bardzo mi się nie podoba. Jako niewierząca muszę płacić podatki również na tę instytucję, co uważam za niesprawiedliwe. Nadto mam trudności z opuszczeniem szeregów Kościoła (w sensie wystąpienia z niego). Ogromne pieniądz idą również na lekcje religii i na fundusz kościelny, co jest wg mnie niedopuszczalne w świeckim państwie. Dodatkowo powstał projekt http://rafaljaros.natemat.pl/51915,niewierzacy-zaplaca-wyzszy-podatek-dochodowy
Dlatego uważam, że jak na razie, Polska nie jest świecka. A chciałabym, aby taką była.
Bo nie mam zamiaru wrócić do kraju, póki będzie się tam panoszyć kościelna mafia, która uczyniła sobie z Polski watykańskie latyfundium.
Chcę żyć w państwie świeckim.Uważam, że kler bezpodstawnie wtrąca się do wszystkich spraw naszego kraju, chce narzucać prawo boskie. Konkordat podpisano bez zgody polskiego społeczeństwa. Żadna uroczystość nie może się odbyć bez obecnośći księży.
| This discussion has been closed. |