Petycja o pozbawienie J. T. Grossa Orderu Zasługi RP
Skontaktuj się z autorem petycji
Tomasz Gross jest wyjątkowo szkodliwym polakożercą. Za swoje oszczerstwa powinien mieć proces karny. Odebranie mu polskich odznaczeń jest pierwszym krokiem do osądzenia jego antypolskiej i kłamliwej wersji historii. Uważam że każdy Polski obywatel ma obowiązek dbać o dobry wizerunek kraju w którym mieszka. Szkalowanie Polskiego narodu za pomocą nieprawdziwych informacji dla własnych korzyści jest haniebne.
This comment has been removed by the author of the petition.
Polskę i Polaków... Niestety wniosek mój został odrzucony...
godność Polaków i Orderu
Nie godzi się, aby człowiek prowadzący jawnie antypolską politykę, który mijając się z prawdą historyczną narusza dobre imię Polaków był odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Zasługi RP. Obecna sytuacja narusza powagę i rangę odznaczenia oraz pośrednio uderza w dobre imię innych odznaczonych osób, w tym przywódcow państw oraz kardynałów. Brak rzetelność publikacji T. Grossa został wielokrotnie omowiony przez polskich historyków, których opinia może stanowić podstawę do odebrania odznaczenia T. Grossowi. Zarówno Prezydent RP jak i obywatele naszego kraju mają nie tylko prawo, ale równiez obowiązek dbać o dobre imię Polski. Odebranie odznaczenia T. Grossowi byłoby bardzo dobrych przykładem dla tych, którzy również je kalają lub planują to czynić w przyszłości.
rozprzestrzeniając fałsz godzący w dobre imię Polski, stał się
niegodnym Orderu Zasługi dla RP.Tym samym spełnia wymogi
ustawy o orderach i odznaczeniach.art.36 -1 dot.możliwości pozbawienia ww.odznaczenia.
| This discussion has been closed. |
Po napisaniu jednego listu stamtąd do mojej matki,więcej się nie odezwal.Na moje pytanie czy ją to nie boli ,odpowiedziała mi ,że
były to tak straszne czasy,że nie.A mnie boli a nawet oburza