Petycjeonline.com

Petycja o wszczęcie procedury delegalizacji PiS

Skontaktuj się z autorem petycji

Gość#126 Apr 09, 2016, 05:41
Chcę żyć w demokratycznym kraju, który pozostanie członkiem UE.
Gość#127 Apr 09, 2016, 06:23
Dosc dobrej zmiany
Gość#128 Apr 09, 2016, 10:38
Partia poprzez działania rządu,większości w sejmie i senacie forsuje ustawy i przepisy godzące w wolność i demokrację obywateli ,a także godzi w trójpodział władzy nie respektując wyroków Trybunału Konstytucyjnego ,stajemy się państwem autorytarnym co w przyszłości wykluczy nas z UE.
Gość#129 Apr 09, 2016, 11:14
nie zgadzam sie na demolowanie państwa prawa i szerzenie mowy nienawisci,brukanie i niszczenie autorytetow.to dzialanie charakterystyczne dla faszyzmu
krzysztof#130 Apr 09, 2016, 12:36

Re:

#1: -  

Hahahaha ledwo tysiac przekroczony. Chyba nie myslicie powaznie :) Ale dzieki nawet sie posmialem :) Porownajcie sobie 1000 osob przeciw wielu milionom :)

Gość#131 Apr 09, 2016, 13:57
Boję sięże zdążamy w średniowiecze,że to co jeszcze
pozostało "naszego" zostanie przez PiS doszczętnie roztrwonione
i zniszczone.Ne martwię się o siebie,za stra już jestem,ale mam synów i wnuki i nie chcę by rządziły nimi oszołomy czy to w rządzie,czy w sukienkach.
Gość#132 Apr 09, 2016, 14:17
W pełni zgadzam się z argumentami oskarżenia PiS zawartymi w petycji. Nielegalne jest dążenie do zmiany ustroju Polski z naruszeniem Konstytucji, bez odpowiedniej legitymizacji.Zmiany w prawie wprowadzane przez PiS przekształcają Polskę w państwo dektatury partii rządzącej.
Gość#133 Apr 09, 2016, 18:55
Uważam, że każdy, zgodny z prawem sposób na przywrócenie porządku konstytucyjnego w moim Kraju jest wskazany i bardzo potrzebny. Czyny partii rządzącej w nawiązaniu do jej nazwy w sposób zasadniczy obrażają inteligencje i odczucia znaczącej większości Polaków.
Gość#134 Apr 09, 2016, 19:04
Gdyż nie chcę ażeby pis niszczył to co z bardzo dużym trudem wywalczono przez dwadzieścia pięć lat.
Gość#135 Apr 09, 2016, 20:32
Partia która ma zapędy dyktatorskie nie może nic dobrego zrobić. Moze za to zniszczyc nasz Polski DOM. .Pozdrwiam Longin Skrzypiński
Gość#136 Apr 10, 2016, 09:12
partia nieludzka niekompetentna szerząca nienawiść i homofobię, ma znamiona formacji faszystowskiej, podobnie jak jej przywódca, twórca doktryny dzielącej naród
Nana#137 Apr 10, 2016, 13:51

Re: Re:

#130: krzysztof - Re:  

Krzysztof- Tobie na prawdę się zdaje, że 'miliony' będą nadal nadal popierać PiS i że 'milionom' podobają się zmiany przez ową partię wprowadzane?
Teraz już wiem, czemu się mówi, że życie w niewiedzy jest błogosławieństwem. Jesteś na to doskonałym przykładem.

I dzięki.... ja się równiez pośmiałam, tyle, że z czego innego :D

krzysztof#138 Apr 10, 2016, 16:16

Re: Re: Re:

#137: Nana - Re: Re:  

Zmiany ktore wprowadzaja w koncu sa w interesie Polski. Skoro bylo tak dobrze za pelowcow i mieli wszystkie media siejac propagande czemu az tylu ludzi zaglosowalo na Pis? Choc ja na nich nie glosowalem ale widze ze robia w miare dobrze. Czego nie mozna bylo powiedziec o poprzedniej ekipie bo tamci rzadzili ale tylko dla zachodu. A ty urwij sie ze swojego chorego snu, no chyba ze jestes jednym z oderwanych od korytka to rrozumiem :)

Gość#139 Apr 10, 2016, 19:39
O delegalizacji PiS i postawieniu Kaczyńskiego przed sądem mówię od dawna. Uważam, że w historii Polski nie było precedensu w kwestii tak dramatycznego i jaskrawego podziału obywateli i rozbudzaniu nienawiści jednych wobec drugich. Za to nie ma wystarczającej kary, bo to zbrodnia przeciw Narodowi!!!
krzysztof#140 Apr 10, 2016, 22:02

Re:

#139: -  

Nie wycieraj gęby slowem "obywatele". Jest roznica miedzy Polakiem a konfidentem i zdrajca ktory nadal chce zerowac wlasnie na obywatelach prawdziwych tego kraju. Dopoki stare pokolenie komuchow nie wymrze to nie bedzie spokoju w tym kraju. Widac kto protestuje na marszach kodu, jaka srednia wiekowa. Juz rozumiesz?

Gość#141 Apr 10, 2016, 22:38

Rządy partii PiS działają przeciwko interesom Polski za co dowództwo PiS powinno być pociągnięte do odpowiedzialności. Demolują 26-letni dorobek demokratycznej Polski i osiągnięcia cieżko pracujących Polaków. Obrażają naród polski i polskich bohaterów narodowych takich jak Lech Wałęsa i próbują zmienić historię współczesnej Polski. Dzielą Polaków mową i działaniami nienawiści. Rujnują wizerunek Polski na świecie przez co doprowadząją do braku zaufania u miedzynarodowych partnerów Polski, co bez wątpliwości doprowadzi do kryzysu gospodarczego w Polsce. Nie budują na podstawach zbudowanych przez poprzednie rządy ale demolują systemy i wyrzucają bezpodstawnie ze stanowisk setki (moze juz tysiące!) ludzi wymieniając ich na ludzi o ograniczonych kompetencjach ale sobie lojalnych (np. w hodowli polskich koni arabskich). PiS nie szanuje trójpodziału władzy i podważa polską konstytucję. PiS przejmuje kontrolę nad państwowymi mediami zmieniając je w tuby propagandowe. PiS wykorzystał w wyborach kościół katolicki (KK) i żenujące medium Radio Maryja a teraz im się odwdzięcza wprowadzając ustawy korzystne dla KK takie jak ustawa rolna, pod którą KK nie podlega, ciagnąc z tego ogromne korzyści finansowe. PiS popiera wydatki na KK i 10000 kościołów wydając na nie 35 miliardów złotych z budżetu państwa a tymczasem program 500+ na dzieci kosztuje zaledwie 22 miliardy rocznie; jednak PiS musi sięgać do funduszy emerytalnych, by ten program realizować w przyszłym roku. PiS popiera barbarzyńską ustawę antyaborcyjną forsowaną przez KK. PiS rujnuje polskie środowisko wycinkami Puszczy Białowieskiej i powrotem do elektrowni węglowych, wstrzymując jednocześnie inwestycje w technologiach energi odnawialnej. PiS rozpętał histeryczny mit o Smolensku, oparty na kłamliwych i wymyślonych teoriach spiskowych. Skłóca Polskę z sąsiadami: Europą, Niemcami i Rosją, i z wieloletnim sojusznikiem Polski takim jak Stany Zjednoczone co doprowadzi do izolacji i zagrożenia Polski. PiS nie protestuje przeciw i milczy wobec narastającej fali katolickiej indoktrynacji, nacjonalizmu, rasizmu, ksenofobii i faszyzmu w Polsce. PiS to hańba narodu polskiego!

Gość#142 Apr 11, 2016, 07:51
Ponieważ wielu posłów partii PIS w sprawie dot. projektu nt. ograniczenia dostępu do aborcji twierdzi iż w trakcie głosowania będą głosować zgodnie z tym jakie jest zdanie Kościoła Katolickiego w tym temacie co czyni z nich most do stanowienia prawa przez Kościół Katolicki a nie przez obywateli, których przyżekali godnie reprezentować w imię dobra narodu Rzeczypospolitej Polskiej.
Gość#143 Apr 11, 2016, 12:32
Nie chcę aby w Polsce doszło do sytuacji, jak w roku 1933 w Niemczech.
Gość#144 Apr 11, 2016, 12:36
bo po wczorajszych obchodach uważam że J.Kaczyńskiego dzieli od faszysty jeden krok...
dramat że historia sie powtarza
Gość#145 Apr 11, 2016, 14:29
Niepokoi mnie sposób działania PiS. Do złudzenia przypomina przypomina działalność Hitlera z lat 30 ubiegłego wieku. Te same metody, te same hasła. To jest partia faszystowska.
Gość#146 Apr 11, 2016, 14:36
Bo czuję się zagrożona, bo nie akceptuję tego, co robi PiS. Nie chcę żeby moje dziecko dorastało w kraju, w którym kościół nakazuje jak żyć, a jedyną słuszną prawdą jest ta głoszona przez fanatycznych zwolenników zamachów.
Gość#147 Apr 11, 2016, 15:04
Bo ta partia szkodzi Polsce.
Gość#148 Apr 11, 2016, 15:17
Bo PIS niszczy dorobek mojego kraju .
Gość#149 Apr 11, 2016, 16:09
Jeśli ktoś nie zrobi czegoś co należy zrobić i to szybko to zaraz będzie za późno. Ja ma gdzie wyjechać ale większość Polaków będzie musiała tutaj żyć!
Gość#150 Apr 11, 2016, 16:28
...ponieważ obecna partia rządząca doprowadzi kraj do zniszczenia=ruiny,społeczeństwo do wojny .Nienawiści jednego człowieka nie mogą podporządkowywać się członkowie rządu ,większość sejmowa i senat.Ten człowiek chce sądzić i karać ,tylko kogo i za co ?!On nienawidzi wszystkich .

Please comment on this petition

Please do not write personal information such as an address, phone number or email address in your comment. Do not write your own name or the name of any other person either.

Płatne ogłoszenie

Petycjeonline.com będzie reklamować tę petycję wśród 3,000 osób.

Dowiedz się więcej...

Wybierz budżet
Metoda płatności
PayPalGoogle PayApple PayKarta kredytowa

Wybierz metodę płatności, aby kontynuować.