Nie dla likwidacji biletów ulgowych!
Skontaktuj się z autorem petycji
Uważam, że przy skromnym budżecie domowym z którego znaczną część pochłaniają wydatki na drogie lekarstwa, ulgi na przejazdy przynajmniej w części pomagają wesprzeć skromne renty i emerytury chorych i osób starszych.
w treści poświęcić też uczniom i studentom, przez co petycja stanie
się bardziej uniwersalna i więcej ludzi ją podpisze. OBY !!!
Dość traktowania osób niepełnosprawnych, jak ludzi innego gatunku!!!. To im należy się szczególna pomoc Państwa, a kolejne rządy nic w tym kierunku nie robią, a wręcz przeciwnie coraz bardziej ograniczają normalną egzystencję . Jak można żyć za głodową rentę socjalną i zasiłek pielęgnacyjny 153 zł, nie podwyższany od 8 lat!!! Likwidacja ulg coraz bardziej ogranicza wyjście osób niepełnosprawnych poza własne mieszkanie. Na to nie ma zgody.
Niepełnosprawni trzymajcie się, nie jesteście sami.
Jestem osobą niepełnosprawną w stopniu znacznym i nie wyobrażam sobie, przy mojej emeryturze 1.100 PLN (po 30 latach pracy) i zaburzeniach ruchu miałabym płacić za przejazdy do różnych lekarzy specjalistów, a których mam bardzo wielu... Ktoś z rządzących chyba realnie nie myśli, jakie życie jest osoby niepełnosprawnej...
Jestem osobą niepełnosprawną i nie jest mi obojętny los chorych, zmagających się z dojazdami i kosztami, które one dodatkowo generują w skromnych budżetach !!
Ulgowe przejazdy stwarzały im możliwość wyjazdów, dojazdów do pracy do szkoły czy na zabiegi rehabilitacyjne.
| This discussion has been closed. |
Poszukiwania poniędzy na 500 + właśnie się zaczęły najpierw zabrali niewidomym i slabowidzacym odpis za usugi przewodników a teraz ulgi to żałosne że Polski Rząd chce wesprzeć budżet tym co pomaga niepełnosprawnym. Jestem osoba slabowidzaca i dzięki ulgą moge się poruszać po tym chorym kraju teraz już nie będę mogła tego robić cóż najlaltwiej zabrać tym co i tak mają trudno