Prezydenta RP Andrzeja Dudy o prawo łaski dla Pani Marii Michulec
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Prezydenta RP Andrzeja Dudy o prawo łaski dla Pani Marii Michulec
Gość |
#12016-09-02 09:00Bo sprawiedliwość musi być. ..jak można zagotować taki los tej kobiecie nie rozumiem syna pani Marii to jego matka |
Gość |
#22016-09-02 09:34Podpisałam tą petycję, ponieważ tak jak Grzegorz który napisał do Szanownego Pana Prezydenta jestem osobą młodą, a zarazem najbliższą sąsiadka Pani Marysi. Nie mogę przejść obojętnie wobec krzywdy, która ją spotkała. Jest jedo bardzo mądre powiedzenie, bo to "Ludzie, ludziom zgotowali ten los..."- tak ten właśnie los zgotował jej pierworodny syn, którego wychowywała na człowieka dobrego, pracowitego, uczynnego, przekazując mu najlepsze wartości wychowawcze. Tak się jednak nie stało. Mam nadzieje, ze Szanowny Pan Prezydent poprze naszą petycję i całym sercem włączy się do tej sprawy. |
Gość |
#32016-09-02 11:05Nie można przechodzić obok takich spraw obojętnie. Całkowicie podpisuję się pod tymi słowami. Będziemy robić co tylko w naszej mocy, żeby pomóc Pani Marysi. Nigdy osobiście nie usłyszałam od niej złego słowa, zawsze miła i pomocna, do tego niesamowicie gościnna mimo wszystkich swoich osobistych problemów. |
Gość |
#42016-09-02 12:07Pani Maria Michulec jest moją sąsiadką od 31 lat. Wychowała pięcioro dzieci w tym dwójkę bliźniąt jakże w niełatwych warunkach. Ciężko pracowała na roli i w gospodarstwie domowym. Dzieci były zawsze ubrane i nakarmione. Jest kobietą bardzo pracowitą i uczynną. W sąsiedztwie żyła bezkonfliktowo. Nie mogę zrozumieć jak człowiek człowiekowi potrafi zgotować taki los , który zgotował jej własny syn wraz z jego małżonką , aby na starsze lata zamknąć matkę do aresztu. |
Gość |
#52016-09-02 12:34Pani Maria nie słusznie znajduję się za kratkami.Myślę że wszyscy są tego zdania. |
Gość |
#62016-09-02 13:08To nad Panią Marią się znęcano, a nie Pani Maria znęcała się nad kimkolwiek! Wiele okazji miała aby sama zgłosić właściwym organom to, jak była traktowana. Nie zrobiła tego ze względu na swojego syna. A okazuje się, że właśnie ten sam syn (nie wiem, czy omotany przez swoją małżonkę.. w każdym razie z nią w roli głównej) zgotował jej takie piekło. Wielka nadzieja, że coś z tym zostanie zrobione.To, co spotkało tę niczemu winną, przemiłą, pracowitą kobietę (zabrzmi banalnie ale DOSŁOWNIE) w głowie się nie mieści. |
Gość |
#72016-09-02 14:20Ponieważ jestem przeciwny tym sprzecznym zarzuta wobec Pani Mari i jestem wręcz oburzony znając ją osobiście. |
Gość |
#82016-09-02 18:59Znam Panią Marię , pracowała ciężko i wiem że nie zasłużyła na takie traktowanie jako człowiek a przede wszystkim jako matka oddała dzieciom to co miała najpiękniejsze a jej życie nie było lekkie , życzę Pani Mari aby los do niej się uśmiechnął i znalazła spokój w własnym domu . |
On 47 |
#9 uniewinnienie2018-05-19 20:55Nie należy prosić o ułaskawienie Pani Marii, widać przecież że jest osobą niewinną i możemy tylko mówić o uniewinnieniu. Należy zwrócic się do Ministra Sprawiedliwośći Pana Ziobro o kasację wyroku i ponowne rozpoczęcie procesu. Osoba niewinna powinna zostać osobą niewinną , ułaskawienie jest jedynie kompromisem który nie zwraca godności Pani Marii. |
|
STOP zwrotowi 136 psów do hodowli, gdzie były przetrzymywane w nieludzkich warunkach!
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Społeczny apel o jawność działań Policji w sprawie Beaty Klimek
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
#RatujmyFyrtel
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
PETYCJA O STWORZENIE JEDNOLITYCH STANDARDÓW OPIEKI NEONATOLOGICZNEJ W POLSCE
1054 Utworzone: 2025-05-30
Refundowane produkty pku niskobiałkowe dla osób fenyloketonurii
499 Utworzone: 2025-06-06
Petycja w sprawie ochrony unikalnego charakteru Wyspy Sobieszewskiej
3553 Utworzone: 2025-05-14
STOP zwrotowi 136 psów do hodowli, gdzie były przetrzymywane w nieludzkich warunkach!
23481 Utworzone: 2025-05-30
APTEKA DLA PACJENTA, A NIE TYLKO DLA APTEKARZA. APEL O POTRZEBNĄ DEREGULACJĘ PRAWA
733 Utworzone: 2025-05-26
APEL OBYWATELI RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ do Prezesa Rady Ministrów – Pana Donalda Tuska
121 Utworzone: 2025-06-06
Odwołanie Premiera
334 Utworzone: 2025-06-03
1,5 metra ratuje życie - apel o zmianę w PoRD
1446 Utworzone: 2025-05-27
Odwołanie Marceluszka
62 Utworzone: 2025-06-07
Petycja mieszkańców Gminy Siepraw w sprawie uwzględnienia protestu przeciw przebiegowi trasy drogi S7 na odcinku Kraków – Myślenice przez Gminę Siepraw
554 Utworzone: 2025-06-04
Ratujmy księgarnię w Chorzowie
52 Utworzone: 2025-06-07
Ponowne Wybory.
64 Utworzone: 2023-10-18
Darmowa komunikacja miejska w Gdańsku dla dawców przeszczepu
48 Utworzone: 2025-06-06
Petycja przeciwko budowie drogi S12 w Tomaszowie Mazowieckim w wariancie południowym
1112 Utworzone: 2025-04-12
Ratujcie szpital w Pyskowiach
667 Utworzone: 2023-07-19
Sprzeciw wobec pozwolenia na budowę
79 Utworzone: 2025-06-06
Ocalmy rzekę Ner i Górkę Charbicką!
394 Utworzone: 2025-06-04
Petycja o ochronę kompleksu leśnego o nazwie ,,Las Placówka Leśna’’ na Bielanach w Warszawie
423 Utworzone: 2025-05-23
Wydłużenie przerw obiadowych w szkole podstawowej w Zabierzowie z 15 do 20 min począwszy od roku szkolnego 2025/2026
58 Utworzone: 2025-05-21
Wstrzymanie obecnego postępowania przetargowego pn. „Remont ulicy Brzezińskiej od Nowosolnej do M1”
26 Utworzone: 2025-06-07