30 tysięcy w tydzie? Damy radę!
Skontaktuj się z autorem petycji
Janusz o akcji 3o ooo
Zainicjowana przez Ekipę Strefy Wolności akcja rzuciła mnie na kolana i spowodowała niekryte wzruszenie. Chcę podkreślić, iż nie jest to działanie marketingowe, a rzeczywista oddolna inicjatywa. W ten dość dziwny sposób spełnia się moje marzenie o stworzeniu nie tylko miejsca, a środowiska. I o sukcesie dowiaduję się dzięki kłopotom.
Czuję, że winny jestem wyjaśnienia wszystkim w czym rzecz...
Strefa Wolności od początku zmagała się z kłopotami finansowymi. Bóle rodzenia zwiększyły się po utracie szansy na otrzymanie dotacji unijnej, na którą liczyliśmy. Trzeba było zmienić plany inwestycji i tak z planowanych ponad 300 m2 ściany, zrobiło nam się o połowę mniej.
Od początku liczyliśmy też, że miejsce to otrzyma wsparcie od Miasta. Przeliczyliśmy się.
Działamy bez wsparcia i dotacji. Działamy próbując zapewnić wszystkim dobrą atmosferę i kąt dla każdego. To nie jest dochodowy interes, mimo to staramy się, żeby ceny były dla Was przystępne. Wierzcie lub nie, ale nie zarabiamy tyle, żeby móc pokrywać bieżące koszty utrzymania.
Nadal wierzę, że warto sporo zaryzykować, żeby spełnić marzenia i próbować pasją zarażać innych.
Dzięki wszystkim, którzy się zaangażowali w tą akcję! Dzięki wszystkim, którzy chcą nam pomóc! Nic nie mogę Wam obiecać, jedynie to, że postaram się, żeby było tu po Waszemu!
Janusz Mendera
Strefa Wolności.
Re: Strefa Wolności.
#7: Absurd. - Strefa Wolności.
To sobie napisz o dofinansowanie, kto Ci broni. Tylko do tego porzeba mieć jaja, żeby cos zrobić, co? Nie wiesz co się w tym miejscu dzieje, kto z niego korzysta i jakie ma znaczenie dla miasta, więc się nie wypowiadaj. Jest wiele instytucji, które są finansowane z budżetu Państwa i to Ci nie przeszkadza? No, ale cóż Polak tak ma, byle ktoś inny nie miał się lepiej, a jak już ktoś coś dostanie to tragednia. Ja tez chcę, jak ktoś coś dostał. Tak myślisz co? Żałosna wypowiedz. Jak juz coś chcesz zamknąć, to zamknij się ty!!! Wystarczająco duzo egoizmu w tym świecie. EGOIZMOWI MÓWIĘ STANOWCZO NIE !!!!!!!!!!!!!!! EMPATI MÓWIĘ TAK !!!!!!!!!
Re: Janusz o akcji 3o ooo
#6: Janusz Mendera - Janusz o akcji 3o ooo
Na co jest Wam potrzebne te 30000? Dług wobec miasta, elektrowni, banku? Ludzie muszą wiedzieć, na jaki cel mają dać pieniądze. Tego nie wyjaśniłeś.
Do K.
to może czas to zmienić?
.
Jak przechodzę koło potrzebującego to albo wspieram albo idę dalej.Nie bluzgam, nie mieszam z błotem i nie kopię.Nie piszę nasączonych jadem komentów.Nie chcecie wspierać to po co tu wchodzicie?Omincie ten temat po prostu...
Osobiście wolałabym ,żeby moje dzieci spędzały czas w Strefie Wolności a nie np.na grach komputerowych czy piwie w parku.
Inicjatywa jest super a Chłopak robi co może w dobrym kierunku .no ale przecież zawsze znajdą się tacy co tylko czekają i cieszą się jak coś upada...ech....
Janusz trzymam kciuki za powodzenie akcji !
Strefa Wolności to napewno fajna inicjatywa, ale większość z nas nie ma wolnej gotówki, by systematycznie spędzać tam czas.
Jednak takie miejsce jest potrzebne i powinno istnieć. Wierzę, że sympatycy Strefy Wolności
pomogą i znajdą się środki na dalsze jej istnienie. Trzymam kciuki.
Re: Strefa Wolności.
#7: Absurd. - Strefa Wolności.
Miasto daje pieniędze na wiele niepotrzebnych i absurdalnych rzeczy!!!!!!!!!! Więc jakiś procent moze przeznaczyć dla placówki,która daje możliwosć na różne formy spędzania czasu dla każdego! Dla rodziny,dla samotnych matek,dla młodzieży,dla pasjonatów!Każdy ma możliwość wyboru czegos dla siebie,a nie gnicia przed komputerem i telewizorem!
brak podstawy prawnej
brak podstaw? BRAK CHĘCI!
Strefa.
| This discussion has been closed. |
do poprawki